Община Габрово обяви, че отменя тържествения ритуал по отбелязване на

...
Община Габрово обяви, че отменя тържествения ритуал по отбелязване на
Коментари Харесай

Отменят тържествата на връх Шипка за 3 март

Община Габрово разгласи, че анулира тържествения обред по отбелязване на Националния празник Трети март на връх Шипка. Промяната се постанова по рекомендация на основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

Провеждането на проведени тържества е нецелесъобразно – показва основният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев в отговар на питане, оправено до Министерството на здравеопазването във връзка честването. Причината е повишението на броя на новорегистрираните случаи на Covid-19 в страната, и обичайното скупчване на доста хора.

Затова уредникът на тържествата - Община Габрово, разгласи, че анулира планувания църковно–военен обред, както и проведения превоз за жители.

В отбелязването на Националния празник на историческия връх ще вземат участие президентът и ръководителят на Народното събрание, под чийто патронаж обичайно се организират Шипченските празнувания за Трети март. Това оповестиха от пресцентровете на двете институции.

Официалният обред предходната година също беше анулиран, поради ковид. И тогава на върха се срещнаха Румен Радев и Цвета Караянчева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР