Община Дупница ще бъде санкционирана за установени нарушения на закритото

...
Община Дупница ще бъде санкционирана за установени нарушения на закритото
Коментари Харесай

Община Дупница ще бъде санкционирана

Община Дупница ще бъде глобена за открити нарушавания на закритото хранилище, оповестяват от Регионална инспекция за опазване на околната среда - София.

Във връзка с получени сигнали за задимяване и противен аромат в Дупница е осъществена инспекция от специалисти на Регионална инспекция за опазване на околната среда, при която е установено, че неприятните миризми са вследствие на самозапалване на закритото общинско хранилище за неопасни боклуци. На площадката на депото не е обезпечено задоволително количество земни маси, което е провокирало самозапалване на депото, оповестяват от Регионална инспекция за опазване на околната среда - София.

Закритото бунище над ж.к. "Бистрица " се възпламени за следващ път в края на предходната седмица, а димът от него се усещаше в целия град и околните села.

Предстои на място ще бъде позиционирана профилирана лаборатория на Изпълнителна организация по околната среда, която ще мери индикаторите за качеството на атмосферния въздуха в региона, допълват от инспекцията.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР