Община Димитровград организира доставка по домовете на лекарства, храни и

...
Община Димитровград организира доставка по домовете на лекарства, храни и
Коментари Харесай

Община Димитровград доставя безплатно стоки от първа необходимост на нуждаещи се

Община Димитровград провежда доставка по домовете на медикаменти, храни и артикули от първа нужда за нуждаещите се.
На тел.: 0885 622634 всеки ден от 9 до 16 часа могат да се обаждат самотно живеещи възрастни хора, заболели или трудноподвижни, с цел да им се доставят нужните храни и лекарства.
Служителите от Социален патронаж към Общината, с изключение на доставката на храна по домовете, ще поемат и доставката на медикаменти .
Услугата ще прави от чиновници на общината и при нужда ще бъдат включени и сертифицирани доброволци.
Продуктите се закупуват със средствата на възрастните и мъчно преносимите хора и по тяхна поръчка .
Моля поръчките да подават единствено хора, които в този миг нямат на кого да разчитат. Целта на общината е да се погрижи за най-уязвимите ни съграждани.
От общината приканват всеки, който има по-възрастни близки и другари, които живеят сами да им помогне с извършването на покупки при потребност.
Кметовете и кметските наместници в селата ще обобщават нуждата от доставка на храни и медикаменти и ще оповестяват данните на длъжностното лице.
С цел гарантиране административното обслужване на жителите, само че при нараснали ограничения за сигурност: Общината също ще усъвършенства своята активност и ще приложи системата „ хоум офис ” за работа от вкъщи на част от своите чиновници.
Гражданите, които имат въпроси към нашите чиновници, апелирам да употребяват оповестените телефони на уеб страницата на общината за връзка с специалистите и обсъдят с тях спешността на тяхното идване в администрацията и опцията по какъв начин да подадат настояванията си за избрани услуги по електронен път. При опция услугите на място ще се извършват експресно, с цел да не идват жителите още веднъж за приемане на готовите услуги в различен ден. Извършената услуга ще се таксува като общоприета, а не като експресна.
Телефони за връзка с специалисти:
https://www.dimitrovgrad.bg/bg/obshtinski-tsentar-za-informatsiya-i-uslugi-na-grazhdanite
Продължава дезинфекцията на публични места, спирки, детски площадки, болница и други.
Ситуацията е изключителна за всички и се трансформира динамично. Ще продължаваме да ви осведомяваме при зародили промени вследствие на решения на Националния спешен щаб.
Всичко за ковид четете в нашия блог.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР