Община Бургас търси доброволци, които да се включат в грижите

...
Община Бургас търси доброволци, които да се включат в грижите
Коментари Харесай

Търсят се доброволци за две от новите социални услуги в Бургас

Община Бургас търси доброволци, които да се включат в грижите за едни от най-специалните и усмихнати деца, посещаващи две от новите обществени услуги – Дневен център за поддръжка на деца и младежи с тежки и множествени увреждания и техните фамилии в Приморски парк и Дневен център за поддръжка на деца с увреждания и техните фамилии на ул. „ Вардар “. 

Доброволците ще оказват помощ на екипа в ежедневните занимания на децата /тоалет, хранене/, при включване в креативен работилници, партниране при игри навън и закрито, както и в присъединяване в разходки и визити на културни събития. 
 Изявени експерти в областта на обществените услуги се събират на конгрес във Варна Изявени експерти в областта на обществените услуги се събират на конгрес във Варна
От 24 до 25 юни 2021 година в хотел „ Интернационал “, к. к. Златни пясъци, Варна, ще се проведат Национален конгрес „ Социалн...

Единствените условия са доброволците да имат предпочитание за работа с деца и младежи с увреждания и да бъдат търпеливи и всеотдайни към тях. 

Добре е да имат опит в разнообразни доброволчески действия и/или в общуването с деца и младежи, както и да споделят гениите си като скъп опит на децата - приложни изкуства, занаяти, музика, танци и др. 

В взаимозависимост от своята ангажираност, полагането на доброволчески труд може да бъде в комфортни за тях дни и часове от седмицата, които ще се задават авансово за правене на седмичен график. Всеки доброволец ще бъде направляван и подпомаган в работата си от експертите, работещи в обществената услуга. 

Кандидатите за доброволци би трябвало да подадат заявление по пример в деловодството на Община Бургас или на място в Дневния център в Приморски парк, съпроводено от автобиография и документ, деклариращ, че лицето не е осъждано и не страда от болести, които биха представлявали заплаха за децата и младежите, както и документално единодушие на главния шеф, в случай че доброволецът е трудово ангажиран. 
 Община Казанлък е утвърдена за финансиране на нови услуги за деца и младежи с тежки множествени увреждания Община Казанлък е утвърдена за финансиране на нови услуги за деца и младежи с тежки множествени увреждания
Община Казанлък получи утвърждение по процедура на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014 – 2020 към...

След осъществяване на асортимент на доброволците ще бъде подписан контракт сред утвърдените претенденти и Община Бургас. 

Реализирането на новите обществени центрове е по план № BG05M9OP001-2.019-0008 „ Предоставяне на 5 нови обществени и интегрирани здравно-социални услуги за деца и фамилии на територията на община Бургас “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР