Община Бургас помага и на други институции в Бургас да

...
Община Бургас помага и на други институции в Бургас да
Коментари Харесай

Внедряват мерки за енергийна ефективност в сградата на НАП

Община Бургас оказва помощ и на други институции в Бургас да се модернизират с европейско финансиране. През 2020 година тя приготви и взе участие в реализацията на план за възобновяване на постройката на Пожарната. В момента същото се случва с високата постройка на Търговско дружество на Национална агенция за приходите.

На първото изображение виждате усъвършенстваната външна хармония, която ще бъде реализирана. Но същинските изгоди от плана ще бъдат усетени вътре. След сполучливото осъществяване на плануваните действия, класът на енергопотребление ще премине от съществуващо състояние " D “ към клас " В “. Очаква се да бъде реализирано икономисване на 665 872 kWh/год. първична сила и 168 т/г. въглеродни излъчвания. Това значи и доста по-ниски сметки за отоплението на постройката, в която работят десетки държавни чиновници.

За адаптирането на постройката към актуалните нормативни условия се извършват енергоспестяващи ограничения, предписани в обследването за енергийна успеваемост – топлоизолация на външни стени с замяна на окачената фасада по непрозрачни и остъклени елементи, топлинно уединяване на покрив, замяна на осветителни тела, създаване на фотоволтаична система, включваща ограничения за оползотворяване на възобновими енергийни източници, които приспособяват постройката към клас на енергопотребление " В “ и имат директен екологичен резултат.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР