Община Бургас получи престижна награда от Фондация Глобални библиотеки –

...
Община Бургас получи престижна награда от Фондация Глобални библиотеки –
Коментари Харесай

Бургас с награда от Фондация Глобални библиотеки – България

Община Бургас получи влиятелна премия от Фондация " Глобални библиотеки – България “. Тя е в категория " Публична институция “. Официалната гала по връчването на премиите бе открита от Спаска Тарандова, член на УС на Българската библиотечно-информационна асоциация и изпълнителен шеф на " Глобални библиотеки " в клуб " Перото “.

На церемонията участваха носителят на Европейската премия за литература писателят Георги Бърдаров и огромен другар на Бургас и Библиотеката и Антонина Атанасова - Бърдарова, учител в СУ " Климент Охридски ".

Наградите бяха раздадени в категориите – " Медии “, в две подкатегории - национална и районна медия, " Спомоществовател “, " Публична институция “. Селекцията е осъществена от петчленно жури от членове на Обществения съвет на ФГББ - проф. Боряна Христова, Снежана Йовева, проф. Владимир Атанасов, поетът Георги Константинов, и ръководител доцент Георги Лозанов.

Община Бургас получи влиятелната премия за поддръжката за построяването на новата постройка на Регионална библиотека " Пейо К. Яворов “ и развиването й като дейна културна институция.

На няколко пъти на церемонията беше маркирано, че новата постройка на Библиотеката е скъпа освен като архитектурно достижение, само че е станала същинско духовно средище. Това се дължи на обстоятелството, че минало, настояще и бъдеще си дават среща в новото пространство, в интерес на четящите хора.

" Ако желаете да видите опашка за влизане в библиотека, елате в Бургас “. Това съобщи при приемането на премията Весела Йорданова, Директор на Дирекция " Култура и връзки с обществеността “ в Община Бургас.

На церемонията по връчване на премиите на Фондация " Глобални библиотеки – България “ участва отличени организации,
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР