Община Бургас монтира пътни инсталации на няколко места в центъра

...
Община Бургас монтира пътни инсталации на няколко места в центъра
Коментари Харесай

Пътни инсталации повишават безопасността на пешеходците в Бургас

Община Бургас инсталира пътни съоръжения на няколко места в центъра на града. Целта им е да заострят вниманието на водачите на моторни транспортни средства и да покачат сигурността на пешеходците, оповестяват от общината. Освен това, чисто градивно те съставляват и велостоянки, където можете да паркирате велосипеда си, до момента в който свършите някаква работа или до момента в който сте на учебно заведение, в случай че сте възпитаник (една от тях, да вземем за пример, е до оградата на ППМГ/ГРЕ " Раковски " ).

Идеята за монтирането на тези съоръжения е на самодейността " Бургас харесва младите " и свързаната с нея Младежка академия за доброТворци. Тя е въодушевена от датския проектант Ян Геел - едно от водещите имена в градското обмисляне и основаването на привлекателни, качествени и зелени обществени пространства - и неговата книга " Градове за хората ".

Именно екип от бургаски младежи разпознава няколко конфликтни точки, където пешеходци, велосипедисти и водачи споделят всекидневно, само че има предпоставки за пътно-транспортни катастрофи.

Всичките се намират в непосредствена непосредственост до пешеходни пътеки.

Впоследствие планът бе осъществен взаимно с транспортните и експертите по пътна сигурност в Община Бургас.

Инсталациите съставляват структури във формата на автомобил от едната страна, която гледа към пътя и автомобилното придвижване. Отзад те са велостоянки. Конструкциите се намират на метри от пешеходни пътеки, възпрепятствайки паркирането в непосредствена непосредственост до тях, и са в яркожълт цвят, с цел да заострят вниманието на преминаващите водачи.

С въвеждането на такива положителни практики Община Бургас се стреми да увеличи сигурността на придвижването, стартирайки от централна градска част и продължавайки към други зони. Целта е обезпечаване на спокойното и несъмнено прекосяване на пешеходци по пешеходните пътеки, застраховане на спомагателни паркоместа за колела на разумни за велотрафика местоположения с видеонаблюдение, стимулиране на дейния метод на живот посредством използването на безмоторни транспортни средства - политика, която да се отрази качествено върху намаляването на карбоновия отпечатък върху климата.

Първите съоръжения са инсталирани на:

- Бул. " Стефан Стамболов " и ул. " Васил Левски " ;

- ул. " Оборище " и ул. " Генерал Гурко " ;

- ул. " Цар Симеон I " и ул. " Юрий Венелин " ;

- ул. " Адам Мицкевич ".

Ще има още една на Славянска " - " Св. св. Кирил и Методий ", само че след привършване на ремонтните действия в тази част на града, където сега се обновява подземната ВиК инфраструктура, а след това Общината ще построи ново пътно покритие.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР