Община Брезник започна подготовката на XVIII-ия Маскараден фестивал Сурова. Събитието

...
Община Брезник започна подготовката на XVIII-ия Маскараден фестивал Сурова. Събитието
Коментари Харесай

Започна подготовката на Маскарадния фестивал Сурова в Брезник

Община Брезник стартира подготовката на XVIII-ия Маскараден фестивал " Сурова ". Събитието ще се състои на 21 януари следващата година, оповестиха от администрацията.

В него могат да вземат участие групи маскирани от района и страната, придържащи се към достоверността на представяния от тяхна страна бит. 

Организаторите напомнят, че крайният период за подаване на поръчки за записване във фестивала е 9 януари 2023 година Редът за явяване на групите ще бъде оповестен до 18 януари на интернет страницата на общинската администрация.

Новото в регламента на фестивала тази година е, че няма да се позволяват за присъединяване деца под 3-годишна възраст.

" Сурова " в Брезник няма конкурсен темперамент. Всички маскарадни групи получават премия от 100 лв., грамота и статуетка. Парична награда в размер на петдесет лв. се присъжда поотделно на най-младия и най-възрастния участник в дефилето.

По традиция сурвакарският обзор в Брезник се организира в събота, една седмица преди Международния фестивал на маскарадните игри в Перник. Той е " генерална подготовка " за локалните сурвакарски групи, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР