Община Борован открива нова социална услуга „Асистентска подкрепа“, съобщиха от

...
Община Борован открива нова социална услуга „Асистентска подкрепа“, съобщиха от
Коментари Харесай

Община Борован открива нова социална услуга Асистентска подкрепа

Община Борован открива нова обществена услуга „ Асистентска поддръжка “, оповестиха от локалната администрация.
Тя включва поддръжка от помощник за самообслужване, придвижване и напредване, смяна и поддържане на позиция на тялото, осъществяване на ежедневни и домашен действия, връзка.
Асистентската поддръжка се дава на лица в над трудоспособна възраст в неспособност за самообслужване, които нямат избрана по съответния ред степен на понижена продуктивност, деца с трайни увреждания и пълнолетни деца с трайни увреждания с избрана непозната помощ, които не употребяват асистентска поддръжка, помощта за обезпечаване на асистентска поддръжка, или за които не се получава помощ за грижа в домакинска среда по реда на различен закон.
Насочване за прилагане на услугата, правене на самостоятелната оценка на потребностите, самостоятелен проект за поддръжка, както и контролът върху активността на асистентите и отчитането на услугата ще се правят от Община Борован. Чрез услугата ще се подкрепят целевите групи и ще се обезпечи опция за независим живот и поддръжка на 24 консуматори на територията на община Борован, обгрижени от 8 асистенти.
С условията за консуматори и главните отговорности за длъжността „ Асистент “ – профилирана обществена услуга можете да се запознаете на уеб страницата. В момента в община Борован има 110 ползватели на механизма по закона за персоналната помощ обгрижвани от 110 персонални асистенти.
Ще продължим да се грижим за деца и фамилии в риск, заболели, възрастни и самотни хора, обявиха от общината.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР