Община Банско обяви поръчка за реконструкция на пътя между града

...
Коментари Харесай

Пътят от Банско до хижа "Вихрен" ще се ремонтира за 11 млн. лв.

Община Банско разгласи поръчка за реорганизация на пътя сред града и хижа " Вихрен ". Тя е с планирана стойност малко над 11 млн. лева без Данък добавена стойност. Пътят е построен през 70-те години на 20 в. и минава напълно през планински терен, прецизира се в обявлението на търга.

Крайният период за подаване на предложения е 13 април. Четвъртокласният път е отговорност на общината, а не на пътната организация, която дава отговор за пътищата до трети клас.
Пътят към хижата
В документите се показва, че тук-там мантинелите са корозирали и огънати и не дават отговор на условията на механически правила за приложение на ограничаващи системи за пътищата от 2010 година Състоянието на пътя е в неприятно експлоатационно положение, следят се хлътвания, пропадания и голям брой пукнатини (успоредно на оста или мрежово) на асфалтовото покритие.

" Има няколко на брой сектори с огромно проваляне на асфалтовата настилка, с хипотетична причина свлачищни процеси ", показва се в документите към поръчката.

Финансирането на ремонта е от бюджета на общината.

Критериите за оценка на офертите са два и равни като тежест - организация за качествено осъществяване на поръчката и цена.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР