Община Асеновград започна кампанията за заплащане таксите за домашни кучета.

...
Община Асеновград започна кампанията за заплащане таксите за домашни кучета.
Коментари Харесай

Община Асеновград поема половината такса за чипиране на дома...

Община Асеновград стартира акцията за възнаграждение таксите за домашни кучета. Срокът за регистрация и заплащане е 31. март. Няма смяна в цената на таксата - и тази година тя ще е в размер на 18 лв.. От началото на 2022 година досега са подадени общо 16 заявления.

С цел мотивацията на жителите да записват домашните си любимци и надлежно - те да бъдат чипирани в оторизирани клиники, община Асеновград започва нова акция. Собствениците на първите 100 кучета, които бъдат регистрирани, ще получат финансово облекчение. Общинската администрация ще поеме повече от половината сума за слагането на чип.

За задачата, община Асеновград ще работи взаимно с две ветеринарни клиники. Преди да записват кучетата си, притежателите следва да позвънят на 0331 20 304 - отдел " Екология и околна среда ", с цел да бъдат записани и ориентирани къде могат да отидат, където ще им бъде направена отстъпка в цената при чипиране на домашния любим.

Общинската администрация напомня, че такса за домакински любим не заплащат: притежатели на кастрирани кучета; хора с увреждания с уверение от ТЕЛК; служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка; кучета, употребявани за опитни цели; кучета, употребявани от БЧК; ловни кучета; кучета пазачи на животновъдни обекти; кучета с подложен чип - за първата година от неговото вписване.

Регистрираните домашни кучета за 2021 година в община Асеновград са 358. Съставени са 18 акта на притежатели за неспазване наредбите на Закона за ветеринарномедицинска активност. Кастрирани през миналата година са и 128 безстопанствени кучета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР