Община Асенoвград ще осигури нови специализирани легла за хората, настанени

...
Община Асенoвград ще осигури нови специализирани легла за хората, настанени
Коментари Харесай

Осигуряват 36 нови специализирани легла за хора с увреждания от Асеновград

Община Асенoвград ще обезпечи нови профилирани кревати за хората, настанени в „ Дом за пълнолетни лица с физически увреждания-Асеновград “. Това ще стане факт посредством кандидатстване с план пред Фонд „ Социална протекция “. Един от главните проблеми на институцията е легловата база. От години се употребяват старите „ русенски “ легла. Част от тях са сменени през 2005 година с дарени, втора ръка, болнички железни кревати. С течение на времето те също са се амортизирали и към този миг по никакъв метод не дават отговор на потребностите на настанените лица с увреждания, нито на стандартите на подобен вид обществено заведение. Поради спецификата на увредеността си, огромна част от потребителите на Дома прекарват много време в стаите и леглата си. А част от хората са непрекъснато лежащи.
През нощта съществува нужда от слагане на загради и табли, с каквито сегашните кревати не са оборудвани. Наложително е при рехабилитация, хранене и други процедури, мебелите да имат повдигащи механизми и аксесоари. Проектът планува да бъдат закупени 36 броя профилирани кревати с спомагателни такъми – защитни рамки, табли, дюшеци и други. Реализацията на плановото предложение доста ще усъвършенства изискванията на живот, посредством обезпечаване на повече комфорт и сигурност на настанените в институцията, показват от общинската администрация.
Ще се увеличи и качеството на предоставяните услуги. Общата стойност на плана е 30 000 лв.. Необходимото съфинансиране от Община Асенoвград, по разпоредбите на Фонд „ Социална протекция “, е най-малко 10%. В случая, би трябвало да се отдели сумата от 3 000 лв.. В тази връзка, без съмнение, Общинският съвет в града даде единодушието си за оъществяване на съфинансирането, подкрепяйки предлагането с единогласие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР