Община Асеновград ще осигури безплатен интернет достъп на обществени места,

...
Община Асеновград ще осигури безплатен интернет достъп на обществени места,
Коментари Харесай

Асеновград e кандидат за безплатен интернет по инициативата WiFi4EU

Община Асеновград ще обезпечи безвъзмезден интернет достъп на публични места, като кандидатства по публично оповестената самодейност на Европейската комисия WiFi4EU. Общинска администрация към този момент се е записала за присъединяване в портала. Реалното кандидатстване ще се случи на 15.05.18 година, тъкмо в 14 ч. българско време, когато състезанието ще бъде отворен. Ако Общината бъде утвърдена, ще получи ваучер на стойност 15 000 евро.
Средствата ще бъдат употребени за финансиране закупуването на съоръжение и инсталиране на точките за достъп до безжичен интернет, каквито са условията на програмата. Стойността на предоставените уреди и уреди ще е в границите на сумата от ваучера, т.е. не се възнамерява дофинансиране, от страна на Община Асеновград.
При утвърждение, Общинска администрация ще се ангажира да заплаща таксите за финансирането на абонамент за интернет и поддръжка на оборудването, с цел да се предлага безвъзмезден и първокачествен достъп за всички жители и гости на обекти. Плановете на Общината са да поеме този тип разход за интервал от най-малко три години.
Предвижда се WiFi4EU точките да бъдат по този начин конфигурирани, че да обезпечават покритие в региони с непрекъсната централизация и придвижване на хора и публичен и обществен живот в града. Община Асеновград има намерение да взе участие независимо в самодейността.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР