Община Асеновград привлече средства за рехабилитация и ремонти на пътища.

...
Община Асеновград привлече средства за рехабилитация и ремонти на пътища.
Коментари Харесай

Община Асеновград се отчете за строителството на пътищата

Община Асеновград притегли средства за рехабилитация и поправки на пътища. Както към този момент стана ясно, вложените от страната пари през последната една година в Асеновградско за създаване на пътна инфраструктура, са в размер на близо 90 000 000 лв.. Със средствата се реализира ремонтирането на три съществени и много натоварени артерии в района. Целта е пътуващите по правите Асеновград - Садово, Асеновград - Първомай и Асеновград - Кърджали да минават по трасе, което е безвредно и с европейски тип. Проектите се извършват от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). По пътя Асеновград - Кърджали, с изключение на асфалтиране, се подменят бордюри и отчасти тротоарни настилки. Дължината на целия сектор, който ще бъде ремонтиран, е малко над 32,800 км. Отделената от страната сума е в размер на към 51 500 000 лв..

" Строителството на пътя се съчетава с замяна на подземната инфраструктура - водопроводни и сградни отклонения. Целта е в селата Червен, Долнослав и Тополово да бъдат подменим водопроводните съоръжения, с цел да се предотврати възникването на повреди след полагането на последния пласт асфалт. Към момента е асфалтирано, само че пътят към момента е в ремонт, съвсем до Жълт камък. Изграждат се към този момент и отбивките за Тополово, Леново, Мулдава, Новаково и Искра ", заяви пред медии кметът на общината лекар Христо Грудев.

Ремонтни действия се реализират и по пътя Асеновград - Садово. Отсечката е с обща дължина малко повече от 14,600 км. и за задачата се влагат над 8 300 000 лв.. Участъкът Асеновград – Първомай е очакван за повсеместен ремонт, като за задачата са обезпечени финансови средства. Започнали са действия по разчистване на канавките.

Поради това, че към момента се извършват трасетата Асеновград - Садово и Асеновград - Кърджали, ремонтните действия на пътя за Първомай, по предписание на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ), ще започват сега, в който бъдат приключени тези, по другите два упоменати нагоре сектора. В противоположен случай, в случай че стартира ремонт и на третата права, то тогава ще бъде блокиран достъпът до обитаемоте места в съответната посока, а все още част от нея се употребява точно за обезпечаване на обходен маршрут. Участъкът, който ще бъде отремонтиран, е с дължина към 27,600 км. и за него са отделени над 31 300 000 лв.. За правата се водят диалози сред община Асеновград, АПИ и ВиК също да бъде сменена подземната инфраструктура, преди да се постави последният пласт асфалт.

Още от АСЕНОВГРАД:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР