Община Асеновград кандидатства с проект за закупуване на нов асансьор

...
Община Асеновград кандидатства с проект за закупуване на нов асансьор
Коментари Харесай

Купуват нов асансьор за Дома за възрастни с увреждания в Асеновград

Община Асеновград кандидатства с план за закупуване на нов асансьор за " Дом за пълнолетни лица с физически " в града. За това даде единодушието си Общинският съвет. Искането за финансиране е от Фонд " Социална протекция ". След направено изследване на сходен вид асансьори е открито, че цените им варират към 50 000 лв. с Данък добавена стойност . Максималната сума, която обезпечава Фонд " Социална протекция ", е в размер на 45 000 лв.. Съфинансирането, от страна на община Асеновград е за останалите 5000 лв. с Данък добавена стойност. На постоянното си съвещание общинските съветници на града поддържаха концепцията.
Настоящият асансьор в постройката е инсталиран през 1996 година Към момента е мощно амортизиран и постоянно се постанова прекъсване използването му за осъществяването на ремонтни действия. Фирмата, осъществяваща поддръжката на оборудването, е издала наставление за нуждата от главен ремонт на стойност 20 000 лв., като гаранцията е 1 година. Предвид продължителното време на употреба на асансьора ( 25 години ), от общинската администрация на Асеновград насочиха предложение към локалния парламент за закупуване на нов.
 40 ориси и живот съвсем по график в Дома за възрастни с увреждания в Асеновград 40 ориси и живот съвсем по график в Дома за възрастни с увреждания в Асеновград
Днес ще Ви разкажем една по-различна история. Ще Ви представим живота в Дома за пълнолетни лица с физически увреждания в Асеновград. Ще...
" Считаме за по-целесъобразно промяната му, вместо осъществяването на главен ремонт ", стимулира се в предлагането си отрасловият заместник-кмет лекар Теньо Манолов. Според специалистите, не е решение и прекратяване на ежедневната приложимост на асансьора , защото огромна част от жителите на дома прекарват доста време в стаите и леглата си заради спецификата на уврежданията си. Има и непрекъснато лежащи консуматори. Извеждането им в двора на дома е значимо за психическото им положение, изключително в изискванията на пандемия и затваряне на институцията за гости.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР