Община Асеновград има готовност за есенно-зимния сезон по отношение на

...
Община Асеновград има готовност за есенно-зимния сезон по отношение на
Коментари Харесай

Община Асеновград провери готовността на фирмите за зимния сезон

Община Асеновград има подготвеност за есенно-зимния сезон във връзка с снегопочистването. Всички машини, които ще обезпечават зимното поддържане са в редовност. Проверката бе осъществена от чиновници на община Асеновград и чиновници на РУ-Асеновград на компаниите реализатори за поддържане на пътната мрежа. Не бяха открити нередности, техниката е изправна и с нужните документи. Има подписани контракти с компаниите - „ КМД “ – ЕООД Пловдив, „ ЕР-2009 “ ООД и „ Пътно разчистване “ ЕООД.

Фирма „ КМД “ ще поддържа почистването на уличната мрежа, като дейностите включват снегопочистване и опесъчаване на Асеновград, в това число кварталите „ Горни Воден “ и „ Долни Воден “, със следната техника: 5 бр. коли за опесачаване -комбинирани за опесачаване и снегопочистване; 6 бр. единствено за снегопочистване; 2 бр. фадроми и 2 бр. самосвали. „ ЕР-2009 “ ООД и „ Пътно разчистване “ ЕООД ще поддържат почистването на планинските и равнинните региони със следната техника: 5 бр. коли за опесачаване (комбинирани за опесачаване и снегопочистване); 11 бр. единствено за снегопочистване и 2 бр. фадроми. Осигурени са нужното количество инертни материали - сол, пясък, като при нужда общината има подготвеност за закупуването на спомагателни количества. Тротоари, алеи, мостове, спирки ще бъдат почиствани от „ КМД “ – ЕООД посредством 50 броя дами. Всяка спирка ще бъде заредена с варели с инертни материали. Централна градска част ще бъде почиствана ръчно и машинно. Всички компании са предизвестени да поддържат пред комерсиалните си обекти, а жителите пред домовете си. Основните пътни артерии: Пловдив – Асеновград – Смолян; Пловдив – Асеновград – Кърджали; Пловдив – Асеновград – Поповица; Пловдив – Асеновград – Първомай и Асеновград – Садово, се поддържат от районна пътна работа.
Община Асеновград възнамерява ремонт на спортната зала " Асеновец "
Община Асеновград възнамерява ремонт на Спортна зала " Асеновец ". Средствата, които ще се употребяват за осъществяване на проектите, са от отпусна...

Предвидени са задоволително средства за разчистване и поддържане на пътната мрежа, в случай че е належащо ще се търсят спомагателни такива от Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет.

През миналите години почистващите компании са срещали компликация при снегопочистването и опесачаването на тесните и стръмни улици заради множеството паркирани коли. Молим жителите по опция да не оставят колите си на улицата при такива метеорологични условия.

Още от АСЕНОВГРАД:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР