Обществото има нужда от силно управление и работещ парламент.Това каза

...
Обществото има нужда от силно управление и работещ парламент.Това каза
Коментари Харесай

Георги Харизанов: Нужни са смирение и огромни дози скромност

" Обществото има потребност от мощно ръководство и работещ парламент ".

Това сподели пред БНР изпълнителният шеф на " Евронюз България " Георги Харизанов.

Според него с вота си на 2 октомври българските жители са дали явен знак, че " никой не е акредитиран да ръководи еднолично, никой не е акредитиран да приказва от името на народа и всички би трябвало да осъзнаят, че е нужно известно примирение и големи дози невзискателност, тъй като голяма част от обществото споделя, че желае държавно управление и работещо Народно заседание ".

Той акцентира, че жителите са наясно, че Народното събрание би трябвало да работи, с цел да се " синхронизира законодателството и да стартират да се усвояват средствата по Плана за възобновяване , както и да се създадат нужните промени и договаряния с Европейска комисия, с цел да се отпушат оперативните стратегии ":

" Ако се търси консенсус, мисля че това е консенсусът.... Ако погледнем от какво имат потребност работещите хора и работещата стопанска система, ще се реализира консенсус - покрай 100%. Това е евтина сила, предвидимо законодателство, устойчива правосъдна система и бързо решение на комерсиалните разногласия, ниски равнища на данъчните ставки, до момента в който това е допустимо в границите на Европейски Съюз, озаптяване на мераците на политици да покачват непрестанно работната заплата, а оттова и осигурителните прагове, до момента в който това е допустимо в границите на Европейски Съюз, преди да вкарат единна единна европейска минимална работна заплата. Т.е. всички конкурентни преимущества да бъдат съхранени и надградени ".

" Учудвам се, че към момента би трябвало да се състои диалогът за позициониране на партиите коя е с Путин и коя е против Путин. Мисля, че подобен спор не съществува. Той е решен в годините, когато България стана член на НАТО и на Европейски Съюз, да се надяваме скоро и на еврозоната и на Шенген. Ако някоя политическа мощ припознава това като забавен терен, с цел да развива своите послания, това е нейно право. Това не значи, че страната занапред би трябвало да дефинира своята посока. България е направила своя цивилизационен избор и той е допустимо най-хубавият ", разяснява Харизанов. 

Интервюто на Даниела Големинова с Георги Харизанов в предаването " 12+3 "  можете да чуете от звуковия файл.

По обявата работи: Наталия Кръстева
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР