Общественото мнение по отношение на служебния кабинет към този момент

...
Общественото мнение по отношение на служебния кабинет към този момент
Коментари Харесай

"Галъп": Близо 60% е одобрението към служебното правителство

Общественото мнение във връзка с служебния кабинет към този миг е позитивно. Това е обвързвано и с обичайния престиж на президента, който в този момент даже укрепва.

Такива са главните заключения от социологическо изследване на " Галъп интернешънъл болкан ", проведено „ лице в лице “ с таблети в интервала сред 30 юни и 7 юли измежду 1010 пълнолетни българи.

58.9% одобряват служебното държавно управление, а 28.8% не го утвърждават. Останалите се двоумят. Одобрението доминира при всички изследвани публични пластове, като се изключи последователите на ГЕРБ. Равносметката от дистанцията на времето занапред ще става значима. Обикновено, за всеобщото схващане са нужни и повече месеци, с цел да се доближи задоволителна известност и осведоменост, заключават социолозите.

Обществено усмиряване личи в отговорите на въпроса накъде върви страната. В последните месеци делът на отрицателните отговори спада и започва да се връща на равнищата преди ковид и политическата рецесия в страната. Сега 26.3% споделят, че страната върви към по-добро, при 52%, които намират, че върви към по-лошо. Само преди месеци обаче – през отминалата есен – дяловете на положително настроените бяха паднали до равнища към 16%, а на отрицателно настроените се бяха повишили даже и до 67%.

Високото утвърждение към служебния кабинет се отразява позитивно на персоналното доверие в президента Румен Радев, който го назначи. Харесват го 64.3% от интервюираните. Недоверието към него възлиза на 22.2%. Други 12.5% се двоумят какво да отговорят, а единствено 1% не са чували за Радев. Основните (и съвсем единствени) съперници на Радев са последователите на ГЕРБ, настояват от " Галъп ". И обобщават: " Доверието в Радев в последните месеци на процедура пораства – евентуално повода са точно дейностите на служебния кабинет. Така Радев резервира мястото си на най-харесвана фигура в българския политически развой и на единствена фигура с позитивен рейтинг. "

За имунизацията

4.2% от интервюираните споделят, че са имунизирани с една доза, а 16.7% - с две дози. Това прави около 900 хиляди души от общо към 5.5 милиона трайно живеещи у нас пълнолетни, пресмятат социолозите. 27% не са се имунизирали, само че имат желание да го създадат. Цели 41.8% дават отговор, че няма да го сторят.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР