Общественият транспорт в град Скопие става безплатен от днес и

...
Общественият транспорт в град Скопие става безплатен от днес и
Коментари Харесай

Безплатен обществен транспорт в Скопие заради мръсния въздух

Общественият превоз в град Скопие става безвъзмезден от през днешния ден и това ще продължи до момента в който не се намали равнището на замърсяване на въздуха, заяви на конференция представителят на локалните управляващи Валон Салиху. В целия град са неразрешени строителните действия, а таксите за паркиране са удвоени. Незабавните ограничения са подхванати поради рисково високи равнища на замърсяване на въздуха в македонската столица.


Заради рисковите равнища на замърсяване на въздуха македонското държавно управление отсрочи с два дни началото на новия образователен период. Всички възпитаници от държавни и частни учебни заведения няма да посещават образователни занятия до 22 януари в това число, съгласно публично известие на държавното управление.

Решението за отсрочване на началото на новия образователен период е взето на незабавно съвещание на представители на министерството на образованието и науката, министерството на околната среда и пространственото обмисляне и министерството на опазването на здравето. Представителите на посочените министерства ще наблюдават обстановката и ще вземат решение за вероятно в допълнение отсрочване на началото на образователните занятия поради замърсяването.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР