Обществените поръчки на Столичната община вече са само по електронна

...
Обществените поръчки на Столичната община вече са само по електронна
Коментари Харесай

Обществените поръчки вече са само по електронен път, обяви Фандъкова

Обществените поръчки на Столичната община към този момент са единствено по електронна процедура – без хартиени документи, разгласи кметът Йорданка Фандъкова през днешния ден. " Вече няма да има различен метод за осъществяване на процедурата – само електронни поръчки ще афишира Столичната община ", добави тя.

Общината взе участие в пилотната фаза на план за цифровизация и първата процедура за 2020 година - за поддръжка и употреба на фонтаните в София на стойност 240 000 лв. ще е в е-формат, даде обещание кметът.

Участниците в търга няма да разнасят документи в кашони, а и ще се реализира по-голяма бистрота на процедурата, защото порталът за публични поръчки е наличен в действително време от всеки, изреди преимуществата на е-формата Фандъкова.

Последната партида от 15-те нови електробуси, купени от " Столичен електротранспорт ", са пристигнали през вчерашния ден, 2 януари, и ще бъдат пуснати в придвижване до началото на март. Фандъкова посочи, че те ще обслужват автобусната линия №123, която е от Онкологията в кв. " Дървеница " до Симеоновския въжен превоз, както и линиите № 84 и 184 до аерогарата.

До средата на годината всички трамваи по линия №18 ще бъдат нови, нископодови и с климатици, Те са 13 и към този момент 2 от тях към този момент са пуснати в придвижване, съобщи Фандъкова. Следващата партида от 11 нови трамваи ще дойдат по-късно и те също ще обслужват тази линия.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Годината 2020 (61)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР