Обществените очаквания във Великобритания за ръста на инфлацията през идните

...
Обществените очаквания във Великобритания за ръста на инфлацията през идните
Коментари Харесай

Британците очакват инфлацията да продължи да расте

Обществените упования във Англия за растежа на инфлацията през идните от една до две години доближават до най-високото си ниво от съвсем десетилетие, а удовлетворението от " Банк ъф Ингланд " (Bank of England) понижава, съгласно данните от най-новото тримесечно изследване на централната банка в Лондон, съобщи Ройтерс.

Участниците в допитването през ноември чакат инфлацията да се усили до 3,4 % през идните една до две години. При същото изследване през август те са очаквали тя да скочи до 3,2 %. 

Инфлацията, която отразява растежа на потребителските цени, през октомври доближи 41-годишен връх от 11,1 % на годишна основа. Това е повече от пет пъти над задачата от 2 %, към която се стреми " Банк ъф Ингланд ", отбелязва Ройтерс. На този декор " чистото публично задоволство " от напъните на английската централна банка за преодоляване на инфлацията спада до -12 пункта при -7 пункта, регистрирани при допитването през август. Нивото му е на най-ниското си ниво от началото на провеждането на изследването на " Банк ъф Ингланд " през 1999 година

Централните банкери в Лондон наблюдават деликатно изследванията на инфлационните настройки за признаци, че жителите и компаниите чакат да не се промени за дълъг интервал инфлацията, която е над целевата стойност. Това се приема като знак, който оказва въздействие при договарянето на заплатите и при правенето на ценовите тактики, макар че не всички специалисти са уверени, че тези данни може да послужат като важен ориентир за бъдещото държание на участниците на пазара.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР