Обществената тоалетна в градината Кристал, за която Столична община плати

...
Обществената тоалетна в градината Кристал, за която Столична община плати
Коментари Харесай

Скъпата тоалетна, монтирана през 2019 г. в градината "Кристал", най-сетне ще заработи

Обществената тоалетна в градината " Кристал ", за която Столична община заплати 170 хил.лева без Данък добавена стойност, може скоро да бъде отворена. Тя бе инсталирана през юни 2019 година, само че едвам в този момент е получен Акт 16 за осъществения ремонт на градината и други елементи от Зона 4 в центъра на града. Това заяви кметът на регион " Средец " Трайчо Трайков.

" След като ремонтът на Зона 4 към този момент има акт 16, става допустимо новите съвременни тоалетни в градината " Кристал " да бъдат отворени за прилагане. Оператор ще бъде дирекция " Зелени системи " на Столичната община и чакам в околните дни всичко да е дефинитивно ясно ", написа той в обществената мрежа.Още не е ясно дали ще е към нас и следва разискване кой да ги поддържа, съобщи шефът на " Зелени системи " ландш.арх.Димитър Данчев за " Дневник ". Преди година кметът Йорданка Фандъкова сочеше регион " Средец " като предстоящ собственик на тоалетната, само че в този момент от Направление " Строителство " са предпочели " Зелени системи ". Мотивът е, че тази общинска дирекция се грижи и за другите две скъпи тоалетни до НДК, които са от същия модел и на същата цена. Те са италианско произвеждане, самопочистващи се, а технологията им е " Тmatic-smart ". Входът в тях е с монети на стойност 1 лев и след стартирането им в апарата вратата се отваря автоматизирано. Вътре, с изключение на тоалетна паница, има мивка с вода и течен сапун.

Скъпото ново оборудване в градината " Кристал " (от ул. " Шести септември " ) повече от две години не работи, тъй като е пленник на променения план за ремонт на Зона 4 за 21 млн.лева. Той включва площад " Александър Невски ", градините " Кристал " и " Св. Климент Охридски ". През 2019 година основният проектант на София Здравко Здравков разпореди ремонтът на Зона 4 да се извърши на стадии. В първия стадий, който бе приключен през 2019 година, влезе и градината " Кристал " с въпросната тоалетна. Тя не можеше да бъде пусната в употреба, тъй като нямаше публикуван Акт 16 за всички приключени обекти от Етап 1 на ремонта на Зона 4. Едва в този момент държавна комисия от ДНСК е издала акта и тя може да бъде употребена в скоро време.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР