Обществената телевизия чества годишнината на националния герой с филма Още

...
Обществената телевизия чества годишнината на националния герой с филма Още
Коментари Харесай

БНТ 2 отбелязва 151 години от рождението на Гоце Делчев

Обществената телевизия празнува годишнината на националния воин с кино лентата „ Още ли бродиш, Делчев челник! “ на 4 февруари от 18:30 ч.

На 4 февруари 2023 година се навършват 151 години от рождението на един от най-легендарните революционери в българската история Гоце Делчев. Българска национална телевизия 2 ще означи годишнината на националния воин като излъчи кино лентата „ Още ли бродиш, Делчев челник! “ от 18:30 ч.
Зрителите ще видят неповторими фрагменти, свързани с подвига и ориста му, ще научат малко известни обстоятелства за преместването на тленните му остатъци след гибелта му в село Баница, ще усетят почитта, която получава от елементарните хора в селата и градовете, през които минава процесията с мощите му на път за Скопие. Авторите на кино лентата разкриват скритото обръщение за странстването на мощите на Гоце Делчев в три балкански страни.

 Документалният филм на Българска национална телевизия Благоевград " Още ли бродиш, Делчев челник! " е отдаден на живота, битката и героичната гибел на Гоце Делчев. Историята пази неповторими фрагменти от събитията и активността на огромния български бунтовник, лидер и идеолог на Българските македоно-одрински комитети. Сценаристи на филмовата лента са Красимир Кушев и Валери Яков, режисьор е Валери Яков, оператор е Любен Пенков, композитор - Петьо Кръстев и консултанти са Андрей Пантев и Михаил Неделчев.
Не пропускайте кино лентата за лидера и идеолог на Българските македоно-одрински комитети „ Още ли бродиш, Делчев челник! “ на 4 февруари от 18:30 ч., единствено по Българска национална телевизия 2!

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР