Обществена поръчка за реконструкция, модернизация и доизграждане на Пречиствателна станция

...
Обществена поръчка за реконструкция, модернизация и доизграждане на Пречиствателна станция
Коментари Харесай

Пловдивският бизнес влезе в битка за 59 милиона

Обществена поръчка за реорганизация, рационализация и доизграждане на Пречиствателна станция за отпадни води разгласи тези дни община Пловдив. Стойността  е 58 845 129 лв. без Данък добавена стойност, а реновирането е планувано по интегриран план за водите. Средствата се обезпечават по оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 г ". 

Общината слага изискване за инженеринг, което значи правене на работен план и осъществяване. Срокът е 730 дни, т.е. за две години Пречиствателната станция би трябвало да бъде изцяло приключена. Офертите се подават до 16 април, а търгът е плануван на 17-и.

Община Пловдив към момента няма подписан контракт за водния цикъл. Кметът Иван Тотев обаче изрично твърди, че европейските пари не са изгубени. Изчаква се " Ситигаз " да завърши с смяната на подробния организационен проект, с цел да може по едно и също време да прокарва газификация.

Преди няколко години отново беше извършен търг освен за Пречиствателна станция, само че и за другите две обособени позиции - за замяна на ВиК на бул. " Дунав " и кварталните улици в " Северен ". Договор за воден цикъл обаче по този начин и не беше подписан. Наложи се община Пловдив да приключи процедурата, въпреки че бяха определени компании при доста огромна конкуренция и поръчки на обща стойност над 100 млн. лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР