Обществена поръчка на пряко договаряне с Германо-българската индустриално-търговска камара е

...
Обществена поръчка на пряко договаряне с Германо-българската индустриално-търговска камара е
Коментари Харесай

Проданов ще рекламира туризма ни в Германия с 4 прессъобщения за близо 200 000лв.

Обществена поръчка на директно договаряне с Германо-българската индустриално-търговска камара е направил министърът на туризма Христо Проданов. Очаква се за сумата от 146 000 лева без Данък добавена стойност да бъдат пуснати 4 прессъобщения в немски медии.

Оказва се, че тя е оповестена тъкмо преди майските празници - на 29 април 2022 година, а срокът за даване на офертата е била 11 май.

Процедурата е на съображение член 191 алинея 1, т.2 от Закона за публичните поръчки, който гласи, че „ възлагането на публичната поръчка на друго лице е невероятно заради съществуване на авторски или други права на интелектуална благосъстоятелност, или на изключителни права, добити по силата на закон или на административен акт, както и когато естеството на доставката или услугата е лимитирано до тъкмо избран реализатор по аргументи, които не се дължат на възложителя “.

Според адвокати има няколко неясноти - какви изключителни права интелектуална благосъстоятелност има Германо-българската индустриално-търговска камара, с цел да прави реклама на страната ни. Освен това е противоречива и атакуема пред административния съд, тъй като заобикаля Закон за обществените поръчки. Дейността, за която ще заплати ведомството на Проданов може да бъде изпълнявана още от рекламни и пиар организации и не може да се приказва за ексклузивитет.

Министърът на туризма счита, че не е заобиколил закона, а по този начин щял да направи бърза реклама на България в Германия преди старта на летния сезон.

А ето и какви би трябвало да бъдат направените прессъобщения, които Германо-българската индустриално-търговска камара би трябвало да популяризира:

Първото – да е оповестено в минимум шест немски медии и да бъде маркирано като топ вест за най-малко един ден. Съдържанието да бъде обвързвано с изявление с министъра на туризма за зона без КОВИД, свободен живот, настоящи полети до Бургас, Варна и София.

Второто - прессъобщение би трябвало да бъде до най-малко шест медии и да разказва новите атракции по Черноморието за фамилии и млади пътешественици, рискови спортове, деен туризъм за младежи.

Третото - прессъобщение да бъде за фамилната отмора в България – специфичната опция.

Четвъртото прессъобщение да показва виното и СПА пътуванията в България . Във всички публикации би трябвало да бъде включена информация, че от 2019 година България е добавена в листата от страни на Германската национална асоциация на здравноосигурителните каси, в които се признава даването на медицински амбулаторни услуги.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР