„Общата цел е да запазим здравето и живота на хората,

...
„Общата цел е да запазим здравето и живота на хората,
Коментари Харесай

Деница Сачева: Общата цел е да запазим здравето и живота на хората, както на гражданите така и на медиците

„ Общата цел е да запазим здравето и живота на хората, както на жителите по този начин и на медиците”, сподели в предаването „ Беновска пита” по Канал 3 министърът на труда и обществената политика Деница Сачева.

" Голямата цел е да останем живи, от една страна ограниченията да не са толкоз строги, да не се излиза както в други страни единствено с СМС, от друга, в случай че се влошат нещата, тези ограничения ще се променят”, добави тя.

Тя акцентира, че 123 000 души все още се употребяват от мярката 60 на 40 и по този метод е непокътната заетостта. По думите й, един от огромните въпроси сега е, дали да се отворят детските градини.

„ Мерките които сме подхванали в тази тенденция е да подпомогнем майките, които се постанова да гледат децата си. Подпомагаме ги с еднократна помощ от 375 лева, както и неплатен отпуск, който се води за стаж и не се постанова да се заплащат осигуровки. Тези хора могат да се възползват и от опцията за безлихвени заеми. Ще работим още върху опцията да подпомогнем майките”, сподели още Деница Сачева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР