Общата стойност на отпуснатите средства от Кохезионния фонд на ЕС

...
Общата стойност на отпуснатите средства от Кохезионния фонд на ЕС
Коментари Харесай

Ръцете Засърбяха! 628 Милиона Лева Се Изсипват В България! Вижте Само Кой Ще Намаже Джакпота!

Общата стойност на отпуснатите средства от Кохезионния фонд на Европейски Съюз е 628 млн. лв.. Националното съфинансиране е в размер на 111 млн. лв..

Одобреният план е за построяването на 40 км от автомагистралата в секторите Благоевград - Крупник, Кресна - Сандански и тунел " Железница ".

Припомняме, строителството на лот 3.1 от Автомагистрала " Струма " сред Благоевград и Крупник стартира на 31 август тази година. Към момента построяването на автомагистралата е правата е в начален стадий на осъществяване. Около месец по-късно започнаха и строителните действия на лот 3.3 от Автомагистрала " Струма " сред Кресна и Сандански. Очаква се скоро строителството да доближи 50% прогрес.

Припомняме и че сега се организират публичните поръчки за построяването на тунел " Железница ", с планирана стойност 250 млн. лв.. Участъкът е разграничен на три лота, а срокът за осъществяването им е сведен на 3 години, предава Нюз.бг.

С друго решение Европейска комисия утвърди препоръчаното от българска страна изменение на Оперативна програма " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014 - 2020. С измененията се уточни обсега на жп плановете, заложени за финансиране по програмата, като отпадат жп сектори, за които към този момент има обезпечено финансиране от Механизма за Свързана Европа (МСЕ). Става въпрос за жп правите Волуяк - София - Елин Пелин, Костенец - Септември и жп възел Пловдив, които ще се построяват със средства от МСЕ.

Предвижда се уголемение на обсега на плана за подготовка на жп линията Радомир - Гюешево, което цели да се слее планът по цялото направление от София до границата с Република Македония. Изменен е също и планът за реорганизация на гарови комплекси по главната TEN-T мрежа, като жп гара Чирпан се заменя от жп гара Карнобат.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР