Общата стойност на договорите на руската корпорация „Росатом“ в Египет

...
Общата стойност на договорите на руската корпорация „Росатом“ в Египет
Коментари Харесай

Росатом с договори за 60 млрд. долара в Египет

Общата стойност на договорите на съветската корпорация „ Росатом “ в Египет е съвсем 60 милиарда $. Това заяви генералният шеф на корпорацията Алексей Лихачов на среща с съветския министър председател Дмитрий Медведев, оповестява " Интерфакс ".

„ В средата на декември предходната година ние пуснахме търговски пакет на всички египетски контракти на стойност съвсем 60 милиарда $. Това е поетапно строителство на четири енергоблока с ВВЕР – по-малки братя на Ленинградската АЕЦ. В това влиза обслужване на централата за десетки години напред и доставка на гориво. И естествено, това е доста сериозен принос в развиването на руско-египетските връзки както на филантропично равнище, по този начин и на равнище софтуерно съдействие “, съобщи Лихачов.

EPC договорът (за инженеринг, материално-техническо доставяне и строителство) на АЕЦ „ Дабаа “ бе подписан на 31 декември 2016 година

Строителството на всички четири енергоблока на АЕЦ се възнамерява да бъде приключено до 2028-2029 година Обемът на финансирането ще бъде до 21 милиарда $, заяви Лихачов преди подписването на контракта.

По-късно той съобщи за Bloomberg, че финансирането може да нарасне до 26 милиарда $. Освен това горивният контракт може да доближи 15 милиарда $.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР