Общата нетна стойност на подкрепата на Kaufland към българските земеделци

...
Общата нетна стойност на подкрепата на Kaufland към българските земеделци
Коментари Харесай

Kaufland е изкупил родна земеделска продукция за над 32 млн. лв. през 2022 г.

Общата чиста стойност на поддръжката на Kaufland към българските земеделци за 2022 година надвишава 32 млн. лева, като в последните 4 години делът на родните плодове и зеленчуци във веригата нараства повече от два пъти. През миналата година от магазинната мрежа на ритейлъра са продадени над 25 000 000 бр./кг плодове и зеленчуци. Плановете на компанията за 2023 година включват разширение на каузи на на българската продукция във веригата с 30 %, както и въвеждане на редица ограничения за повишение на партньорствата в бранша. С поддръжката си към българските производители, ритейлърът се подрежда на една от водещите позиции по изцяло икономическо и обществено въздействие*.

„ 2023 година ще е Българската година в Kaufland. Фокусът ни ще бъде ориентиран към българските производители и тяхната продукция. Предстои да разтеглим партньорствата си, да увеличим доста броя на договорите за авансово изкупуване, както и количеството на българските артикули в магазините си, като в това число удвоим и броя на плодовете и зеленчуците от личната ни марка „ Брей! “. Наред с всичко останало планираме да осъществяваме и няколко значими начинания, ориентирани напълно към българските производители, които имат предпочитание да работят с нас “, разгласи Иван Чернев, изпълнителен шеф на Kaufland България.

Сред самодейностите, които следва да бъдат осъществени през 2023 година от Kaufland България в интерес на българските производители, са откриване на директна телефонна линия за съвещания и профилирано агро образование.

В самото начало на идната година Kaufland България ще отвори специфична телефонна линия за консултиране на български производители, които имат предпочитание да открият партньорство с компанията. На нея всеки работен ден те ще могат да се обаждат, с цел да получат отговори на всички въпроси, свързани със наложителните условия и стандартите, на които би трябвало да дава отговор продукцията им, с цел да откри мястото в мрежата на Kaufland.

През март 2023 година следва и първото издание на Kaufland Агро Академия. Събитието ще е ориентирано напълно към родни аграрни производители. Предвидено е то да се трансформира в еднодневен обучителен конгрес, на който ритейл компанията ще показа трендове, практики и условия на бизнеса с бързооборотни артикули. В рамките на форума ще бъдат показани и опциите за договорно изкупуване на продукцията, което подсигурява както качеството й, по този начин и нейната следваща реализация в хипермаркетите на ритейлъра.

През миналата 2022 година Kaufland България има подписани контракти за произвеждане с 25 родни аграрни производители. Всички те са сертифицирани по програмата Global G.A.P. - самостоятелна международна система за положителни аграрни практики, която подсигурява, че производството на плодове и зеленчуци дава отговор на положителни практики за хигиена (вкл. потребление на пестициди и торове), както и на такива за запазване на околната среда и сигурност на работа.

* По данни от на ©denkstatt едно работно място в Kaufland поддържа близо 4 други в българската стопанска система, а всеки 100 лв., изхарчени във веригата, основават чиста позитивна стойност за българската стопанска система и общество в размер на спомагателни 62 лв..
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР