Общата кандидатура на Андрети и Кадилак за място на стартовата

...
Общата кандидатура на Андрети и Кадилак за място на стартовата
Коментари Харесай

Защо в Ред Бул са против кандидатурата на Андрети-Кадилак?

Общата кандидатура на Андрети и Кадилак за място на стартовата решетка във Формула 1 през 2026 година към момента наподобява разделя хората в падока на шампионата.

Някои от тях са настроени положително към концепцията за увеличението на броя на тимовете, до момента в който други не са толкоз отворени към тази концепция. Един от отборите с по-негативна настройка е този на Ред Бул, чийто началник Кристиан Хорнър изясни за какво позицията на „ Биковете “ е такава.
 До 2 месеца би трябвало да има решение за Андрети? До 2 месеца би трябвало да има решение за Андрети?
„ Ако прибавим още един или два тима то цената на съществуващите 10 отбора ще намалее, което няма да е добре, изключително за тимовете от по-задната част на класирането, чиято стойност в този момент също е много висока. Двата тима, които поддържат Андрети (Макларън и Алпин) или имат партньорство с тях в Щатите, или ще им доставят мотори. Останалите осем се чуди за какво би трябвало да понижаваме нашия дял от наградните фондове, за сметка на нов отбор.

„ Аз мисля, че в този момент и десетте тима са в доста положително положение, като това се дължи на известността на спорта, на тавана на бюджетите и на ексклузивността на спорта, в който има единствено 10 отбора. Според мен Формула 1 би трябвало да внимава доста с вкарването на нов тим, в случай че това може да сътвори проблеми в бъдеще “, съобщи Хорнър.
 Андрети назова тимовете във Формула 1 „ алчни “ Андрети назова тимовете във Формула 1 „ алчни “
До момента с изключение на Макларън и Алпин в поддръжка на кандидатурата на Андрети и Кадилак се изрекоха и от Уилямс, само че английският отбор сложи условия, които малко или доста дават отговор на казаното и от Хорнър, а точно включването на Андрети-Кадилак да не докара до загуби за към този момент съществуващите тимове.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР