Общата инфлация в страната от над 18 процента за последната

...
Общата инфлация в страната от над 18 процента за последната
Коментари Харесай

ИНФЛАЦИЯ: Любимият десерт на Кирил Петков чукна 105 лева

Общата инфлация в страната от над 18 % за последната година накара някогашната премиерша Линда Петкова да вдигне цените фрапантно в сладкарницата си в центъра на София. Тузарското заведение, в което се оферират кето-безглутеново-беззахарни произведение към този момент е с ново меню и надлежно, с нови суми за изкушенията. 

Проверка на Lupa.bg разкри, че обичаният десерт на експремиера Кирил Петков - кето чийзкейк, носещ името на една от трите му дъщери Ема, към този момент се котира за съвсем 105 лв., при досегашни 90. Въпросната наслада съдържа баgеми, кашу, меg, фурми и фъстъчен тахан, мрачен шоколад, крем сирене, сметана, яйца, инулин, масло, портокалово олио, канела и бурбонска ванилия, дружно с боровинки, нишесте и дестилат от стевия. 



По наша калкулация млечните съставки в подсладения чийзкейк са тези, докарали сериозната инфлация в сладкарницата, защото мизата за ядките като цяло не е скочила толкоз трагично. 

Всичките торти, предлагани в " Сан Стефано плаза ", където се намира фамозния Амели суийт шоп, благосъстоятелност на Линда, към този момент са с нови цени - много непостижими за елементарния българин. Отделен е въпросът дали госпожа Петкова не следва да премисли релокация на заведението си, поради извънредно солените наеми в региона на Докторския монумент в центъра на София. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР