Обсъдени бяха нови мерки за подпомагане на автомобилните превози на

...
Обсъдени бяха нови мерки за подпомагане на автомобилните превози на
Коментари Харесай

Ще бъде облекчен режимът за преминаване на тежкотоварните камиони през граничните пунктове

Обсъдени бяха нови ограничения за подкрепяне на автомобилните транспорти на товари. Това стана на среща, проведена по самодейност на министъра на превоза Росен Желязков.

Дискутирано бе облекчаването на режима за прекосяване на тежкотоварните камиони през граничните пунктове. Основните терзания на представителите на бранша са свързани с образуването на километрични опашки от камиони по българските граници. Постигнато беше единодушие всички виновни институции, взаимно с сектора, да проучат опциите и да координират реорганизирането и усъвършенстването на инспекциите, осъществявани на граничните контролно-пропускателни пунктове, свързани със спазването на разпоредбите за придвижване по пътищата, заплащането на изминато разстояние и други, открити в европейското законодателство. Разгледано беше и предлагането за понижаване на административната тежест при събирането на санкциите, тъй че да има по-голяма успеваемост без това да основава усложнения на превозвачите.

Браншовите организации показаха концепцията в дълготраен проект да бъдат построени буферни паркинги за тежкотоварни камиони, наоколо до граничните пунктове, където при опция да се правят и взаимни инспекции.

Разгледани бяха и опциите за адаптиране на мярката 60 на 40 към транспортния отрасъл. Към момента транспортните компании не могат да покрият откритите критерии, защото естеството на работа, обвързвана с транспортите на товари, не разрешава на работодателите в бранша да открият ненапълно работно време на чиновниците си.

Участие в диалозите взеха представители на браншовите организации в автомобилните транспорти на товари, Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията, Министерството на вътрешните работи, Министерството на труда и обществената политика, Агенция „ Митници “ и Агенция „ Пътна инфраструктура”.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР