Образувана е прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев, който

...
Образувана е прокурорска проверка по жалба на Кирил Добрев, който
Коментари Харесай

Викат Корнелия Нинова на разпит в прокуратурата заради партиен пленум. Тя: Безпрецедентно!

Образувана е прокурорска инспекция по тъжба на Кирил Добрев, който е изключен от Българска социалистическа партия, само че съдът отхвърли да впише този акт

Вчера получих призовка. От мен се изисква да се явя незабавно на разпит, благосклонно е написано, че мога да си взема и юрист. Освен това да дава на прокуратурата запис, стенограма и протокол от извършено заседание на Българска социалистическа партия на 28 август. Да връча призовки на други членове на Националния съвет – организационния секретар и зам.-председателя на Контролната комисия, да се явят на разпит, с цел да изясняват какво да говорили на партиен пленум. Това разгласи на ексклузивен брифинг водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Безпрецедентно и за пръв път в историята на правораздаването прокуратурата ще взема решение проблемите в Българска социалистическа партия, сподели още тя.

От думите й стана ясно, че е формирана прокурорска инспекция по тъжба на Кирил Добрев, който е изключен от Българска социалистическа партия. „ Съдът отхвърли да впише това изключване, което също е невиждан акт. Никога съд не се е занимавал с вътрешно-партийни въпроси. Кирил Добрев идва на съвещание на Националния съвет, участва, изрича се два пъти и в този момент жали, че не е позволен “, изясни Нинова.

„ Да приказваш на партийно заседание, се оказа закононарушение, тъй като сътрудниците ми са извикани по този мотив. Преписки за нарушители стоят с години на прокурорските бюра, а това е задвижено за месец. Безпрецедентно нещо се случва – прокуратурата взе в свои ръце вътрешно-партийния прелом в Българска социалистическа партия. Прокуратурата на България не е инструмент за правораздаване и правдивост, а бухалка за неуместните. Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието. Господин Гешев, свършиха лик дрогираните водачи, които избиват хора по улиците, свършиха ли нарушителите, които изнасилват възрастни дами по селата за 20 лева от пенсията, свършиха ли наркотрафикантите, нагласените публични поръчки, та се заехте с уреждането на вътрешно-партийните въпроси на Българска социалистическа партия “, пита риторично тя.



„ Цялата машина е включена против Българска социалистическа партия. 5 години Бойко Борисов си отглеждаше вътрешна съпротива и я хранеше, по-късно служебният кабинет уволни всички фрагменти на Българска социалистическа партия, върна модела на ГЕРБ. Сега включват последното си оръжие – прокуратурата “, сподели Нинова.

„ Няма да им дава и един лист от партийно заседание на прокуратурата. Да се снабдят със правосъдна заповед за претършуване и изземване и да дойдат на „ Позитано 20 “, очаквам ги. Няма да се явим на разпити, да задвижат член 71 от Наказателно-процесуалния кодекс – да дойдат и да ни отведат наложително на разпит – за какво и какво сме говорили на партийно заседание. Ще сигнализираме всички вероятни европейски и български институции за това, което се случва.

Докато съм ръководител на Българска социалистическа партия, партията няма да влезе в игрите и задкулисието им, каквото и да вършат и какъвто и напън да ни оказват “, сподели още водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР