Образувана е преписка и за подвижните изборни секции в община

...
Образувана е преписка и за подвижните изборни секции в община
Коментари Харесай

Четирима души са задържани за търговия с вот в Хасковско

Образувана е кореспонденция и за преносимите изборни секции в община Минерални бани

4 досъдебни производства за търговия с избор са формирани на територията на област Хасково откакто полицията е проверила 17 сигнала за пазаруване на гласове от началото на акцията, заяви през днешния ден шефът на ОД на МВР-Хасково старши комисар Атанас Ненков, предава.

Четирима са били арестувани по Закона за Министерство на вътрешните работи по досъдебните производства. Случаите са в разнообразни обитаеми места и нямат връзка между тях, съобщи комисар Ненков. Той посочи, че става въпрос за познатите и от предходни предизборни акции схеми, като са открити описи с имена и полицията разполага със свидетелски показания.

В момента има и кореспонденция, докладвана на прокуратурата, във връзка преносимите изборни секции в община Минерални бани. За подадените 150 заявки полицията е открила, че 40 от жителите не разполагат с решение на ТЕЛК и медицински документи, които им дават право да гласоподават в такива секции, заяви още старши комисар Ненков.

В хода на полицейската интервенция от началото на месеца досега са издадени и 46 предупредителни протокола. Беседи са извършени с над 820 лица, в това число и от престъпния контингент, по отношение на информация за нарушавания на изборното законодателство и подготовка за закононарушения, осведоми още шефът на ОДМВР - Хасково.

От началото на месеца в хода на интервенцията са тествани също над 15 000 МПС, над 17 000 лица и са установени 43-ма неправоспособни водачи. Заведени са 28 бързи производства за шофиране след приложимост на опиати или алкохол. Издадени са над 800 електронни фиша, 700 други и 500 акта.

До момента в хода на акцията, почнала от нощес в Свиленград, няма задържани. 10 000 лева са били открити в заложна къща, като инспекциите в търговски и други обекти в граничния град не престават.

Задържани са двама непознати жители без документи, с неустановена идентичност, по което полицията работи интензивно.

Акциите не престават и в други обитаеми места на област Хасково. В жилищен дом са открити 10 000 флакона с божествен газ. Образувана е кореспонденция и ще бъде докладвана на прокуратурата, добави старши комисар Ненков.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР