Образователният министър Красимир Вълчев иска занапред да бъдат изградени модерни

...
Образователният министър Красимир Вълчев иска занапред да бъдат изградени модерни
Коментари Харесай

С модерни кабинети по математика Вълчев бори ниските резултати

Образователният министър Красимир Вълчев желае отсега нататък да бъдат построени съвременни кабинети за учене по математика в учебните заведения. На брифинг в отрасловото министерство той регистрира, че тревожните резултати по математика остават.

Резултатите от НВО през актуалната година са сходни с предходната, няма доста възстановяване - оставят доста ниски резултатите по математика. " Това значи, че не можем да подобрим доста очевидно, трайно резултатите по този предмет. Така учениците се демотивират " , е мнението на Красимир Вълчев.

Не може да се твърди, че отдалеченото образование се е отразило за положително или неприятно. Трудно е обаче да се проучват просветителните резултати с един фактор.
 Трима цялостни отличници по БЕЛ и математика на НВО
Трима цялостни отличници по БЕЛ и математика на НВО

20 възпитаници са с 0 точки и на двата предмета

По думите му тези деца и родителите им, които имат отношение към образованието, са подобрили резултатите си на външните оценения . При другите е противоположното - които нямат отношение към знанието и ученето, имат намалени резултати. Важното е децата да четат доста и да развиват просветеност. Няма по какъв начин без познание, тъй като без него не може да се образува мнение, въображение, креативност, са размислите на просветителния министър.

Той желае децата да изградят комплекс от умения с учене по всички дисциплини.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР