Образите на ангелите, са силно романтизирани в средновековната литература. В

...
Образите на ангелите, са силно романтизирани в средновековната литература. В
Коментари Харесай

Просвещението

Образите на ангелите, са мощно романтизирани в средновековната литература. В естествената си форма ангелите имат от две до няколкостотин крила. Например пророкът Мохамед е видял Джабраил (ангел Гавраил) в естествената му форма с 600 крила.

Ангелите са същества, основани от Бога. Те се състоят от божествена светлина и всъщност са програмирани, и виновни за една или друга част от международния ред. Повечето ангели нямат лична воля и извършват волята на Бог. С изключение на тази трета част от ангелите, които били хвърлени в бездната, водени от Сатанаил, и които са били преродени в демони.

 Ангелите в Стария Завет

Всичките 9 ранга на ангели, които управляват вселената

Започвайки от по-ниските равнища, това са: Ангели, Архангели, Начала, по-късно Силите, Господствата и най-после най-близките до Бога са Престолите, Херувимите и Серафимите.

Всички те управляват нашия свят, придвижването на планетите, приливите и отливите, ветровете. Нито едно клонче тревата в света не се движи без управлението на ангели, сили и тронове. И по този начин, йерархията на ангелите се състои от 9 ранга и 3 групи от 3 типа същности.

1-ва триада

Ангелите са най-близките същества до нас, затова са най-сходни с нас. Те постоянно работят като пратеници и от тях се отличават ангелите пазители, които всеки човек има. Ангелите са безплътни, асексуални същества, само че могат да се явяват на хората под формата на човек с крила зад тила. Подчинявайте се на Архангелите.

Архангелите са най-висшите ангели, които управляват ангелите. Освен това 4 от тях са ни добре познати, те управляват детайлите и съществените точки. Това са Рафаел, Габриел, Михаел и Уриел.

 Ангелите в Стария Завет
Началата  са същества, сходни на ангелите, само че виновни за контрола на Вселената, придвижването на планетите, времето, водите и земите. Те към момента не са Сили, а Начала. Те управляват и духовните правила на индивида – желанието за познание, и духовното израстване

2-ра триада

Власти  – ръководят долната триада на ангелите, образоват ги и ги образоват. Но главната им задача е да запазят нашата галактика непокътната, да я предпазят от злото и ДяволаСилите  – както подсказва името, те ръководят всички сили във Вселената. За човек те се демонстрират под формата на силата на ясновидството, силата на предсказанието. Никакво знамение не може да се направи без тях.Доминиони  – ръководят Силите и Доминациите, които също са виновни за властта на земята и човешките владетели, ръководят мира и войната.

3-та триада

Престолите  са същества, близки до Бога. Те в никакъв случай не се появяват пред хората и не се месят в живота им. Но те извършват Божия съд и показват неговото божество. Третата триада към този момент не ръководи физическия свят. Но излъчва Волята на Бог.Херувимите  – вторият по ред Бог след серафимите показват Божията мъдрост. За страдание не можем да си представим външния им тип в нашето измерение, само че опростено това е четирикрило четириръко създание с 4 глави. Бик, орел, лъв и човек.Серафим  – първият покрай Бога. Това са чисти същества на духа – изначалния огън. Те излъчват толкоз ярка светлина, че даже ангелите не могат да ги видят. Те са светлината, истината и любовта на Бог.

А точно Ангелите, Силите, Началата – карат водата да тече, огънят да гори и земята да се върти – те извършват волята и мисълта на Бог, намирайки се в ясна подчиненост между тях. Само един ангел не се подчинил на Божията воля – Луцифер, който бил свален със прислужниците си.

 Ангелите в Стария Завет

Ангелите, които се явяват на хората,

нормално принадлежат към долната триада, само че оракул Езекил съумял да види ангелите покрай Бог, като ги разказва по следният метод

Езекиил разказва херувим с 4 крила и 4 лица, под който има колело в колело с борд от хиляда очи, а над него е Божият престол. Интересното е, че херувимът се движел в 4 направления по едно и също време. Дори в този момент е мъчно да се разбере, какво в действителност разказва старозаветният оракул.

Подобни същества са разказани от св. деятел Йоан в неговия „ Апокалипсис “, единствено че неговите създания към този момент имат 6 крила и се назовават ​​серафими.

 Ангелите в Стария Завет

Ако херувимите са колелата на Бога, то серафимите, съгласно уверението на оракул Исая, са най-близките ангели до Бога. Те са направени от чиста светлина, горят, движат се със светкавична експедитивност и непрекъснато славят Бога.

Дори простите, елементарни ангели не наподобяват на хора,

те са големи по мярка и могат да имат до 100 крила. Те идват при човек във форма, близка до него, с цел да не плашат или шокират. Исус Христос неведнъж загатва съществуването на ангели, потвърждавайки тяхната действителност. Общо ангелите се загатват повече от 300 пъти в Библията.

Някои от ангелите, водени от Азраел (според други източници, водени от Самаел) са назначени да събират душите на умиращи хора. Тези ангели се назовават ангелите на гибелта.

Да обобщим: Ангелите са многокрили,

най-често четирилики или колеловидни същества с доста очи, те превъзхождат хората по мощ и стоят на стъпалото сред Бога и индивида. Пророк Йоан, да вземем за пример, толкоз доста почитал тези същества, че почнал да им се покланя като на богове. През 4-ти век Лаодийският съвет даже трябвало да забрани култа към ангелите.

Ангелите са без пол и физическото им тяло няма изключително значение. Тъй като те са същества от надфизическия, нравствен свят, те получават физическа форма едвам когато дойдат при хората (Ангелос – от гръцки „ делегат ”).

Появата им в нематериалния свят знаем единствено от описанието на пророците и нормално те се явяват като пламтящи, многокрили, многолики и многооки същества. Изглежда обаче, че човек в нематериалния свят няма да наподобява напълно елементарен.

Източник: prosveshtenieto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР