Обрат по делото срещу Борисов.Съдията, на когото са разпределени исканията

...
Обрат по делото срещу Борисов.Съдията, на когото са разпределени исканията
Коментари Харесай

Даде си отвод съдия Тони Гетов, на когото бяха разпределени исканията за обиските на Борисов

Обрат по делото против Борисов.

Съдията, на който са разпределени настояванията за утвърждение за претърсванията и изземванията в домовете на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова си е направил отказ. Това оповестиха от Софийския градски съд.

Съдия Тони Гетов, на който на инцидентен принцип бяха разпределени настояванията за утвърждение за претършуване и изземване, свързани със арестуваните в четвъртък вечерта политически фигури, си направи отказ. Мотивите му за това са, че с присъда от 29 май 2014 година съдията е бил ръководител на правосъдния състав, произнесъл неоправдателна присъда против Цветан Цветанов (тогава зам.-председател на ГЕРБ).

„ След изговаряне на присъдата, както Бойко Борисов, по този начин и редица други управителни дейци на ГЕРБ, твърдяха в медиите лъжи, свързани персонално с мен и членовете на моето семейство”, написа в разпореждането арбитър Гетов.

Той показва още, че съгласно наредбата не може да се произнесе арбитър, в случай че заради някакви условия може да се смята за преднамерен или заинтригуван директно или индиректно от изхода на делото.

Министерство на вътрешните работи наново внесе през днешния ден документите, откакто на 18 март Софийската градска прокуратура отхвърли, че има постъпили такива планове на постановления за покачване на обвиняване на някогашния министър председател Бойко Борисов, някогашния финансов Владислав Горанов и пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова, дружно с другите материали по досъдебното произвеждане във връзка, с което те бяха арестувани за 24 часа.

От Министерство на вътрешните работи обаче показаха, че постановленията за покачване са изпратени от Главна дирекция „ Национална полиция “ с придружително писмо. След отвода материалите са разпределени на различен арбитър, който ще се запознае с тях.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР