Обръщението „мон шери към Борисов ще струва цял транспортен бранш

...
Обръщението „мон шери към Борисов ще струва цял транспортен бранш
Коментари Харесай

Нинова: Обръщението „мон шери“ към Борисов ще струва цял транспортен бранш на една страна

" Обръщението „ мон шери " към Борисов ще коства цялостен транспортен отрасъл на една страна. Ако той и държавното управление му защитят българския народен интерес, аз първа ще му стисна ръката ", това съобщи на четвъртата Национална отчетно-изборна конференция водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Радвам се да видя толкоз младост, сила и възторг в залата. Искам да ви поздравя с провеждането на Националната конференция и да ви пожелая тя да бъде доста сполучлива и с съответни резултати. Бих желала да ви благодаря за това, което направихме дружно през последната една година ", сподели Нинова.

" Преди две години новото управление на партията започнахме една мъчителна смяна, задачата на която беше да дадем път на вас - младите, без да сътворяваме спор сред поколенията, да осигурим последователност, само че и да имате благоприятни условия за изява и развиване. Вярвам, че след две години усещате резултата. Днес доста от вас са новите общински ръководители, регионални ръководители, новите депутати, членове на общински препоръки, на регионални препоръки. Много от вас минаха през образованията на институти, политически школи, с цел да ви подготвим за оня миг, в който вие ще поемете от нас нещата. Не се опасяваме, че ще вземете местата ни и ще ни промените. Това е наложително да стане. Но наше обвързване е да ви подготвим за този миг, с цел да бъде приемствеността потребна за Българска социалистическа партия и за България. Но по пътя на тази подготовка бих желала да ви кажа и още нещо: в случай че сте се отдали на политиката за привилегия и облаги, се откажете още в този момент. Даже освен това - чакаме от вас да измененията политиката. Днес обичайните политики, статуквото, старите политици одобряват политиката като полза и привилегия. Те отхвърлиха да одобряват предлагането ни сами да създадем отстъпка - да се откажем от някои от привилегиите в името на други цели, които са правдивост, взаимност, равни благоприятни условия. Ние няма да спрем по този път да се опитваме да променяме политическото статукво. Но имам вяра, че същинският триумф на тази смяна ще пристигна с вашето потомство. Ние просто ви трасираме този път, а вие би трябвало да го извървите до дъно. Защото и българската, и европейската, и международната политика изискват тази смяна. Вярвам, че ще я извършите.

Признателна съм ви, че през тази една година дружно не отстъпихме нито сантиметър от това, което обещахме на младежите на България. Заедно подготвихме и внесохме Културния чек, който щеше да даде опция на младите българи да се допрян до българска просвета, българско изкуство и българска книга. Уви, болшинството отхвърли това предложение. Заедно с вас изготвихме и внесохме всичките ни оферти в осъществяване на политиката за поддръжка на младежите и младите фамилии - студентите да могат да вземат по-облекчени заеми, родителите да могат да заплащат по-малко налози с 50 лева на дете. Родителите на възпитаници да могат да бъдат подкрепени освен в първи, само че и във втори и трети клас. Цялата младежка стратегия, която дружно изработихме, претворихме в действителни оферти и дейности. Но това беше отхвърлено от ръководещото болшинство. Разбира се, няма да ни спрат да продължаваме. Но ви апелирам - търсете съидейници измежду българските младежи, измежду вашите другари, сътрудници, приятели в европейските страни. Търсете съидейници за дела, тъй като се видя, че прогресивните младежи са доста близо до нашите хрумвания.

Аз се удивлявам на реакцията на младите европейци след провеждането на Европейския юношески конгрес в България. Тези смели и свободни младежи се изправиха против цялото статукво и споделиха: вие съсипахте многогодишния труд на млади европейски хора с това, което направихте в България. Те се възпротивиха на това някой да ги командва и да им натиска копчетата по кое време да ръкопляскат и по кое време не. Те се възпротивиха на това, че не бяха участници в събитието и в политиката, а неми наблюдаващи и слушатели. Това са нашите естествени съдружници - млади и смели хора, с които би трябвало да върнем Европа там, от където тя стартира, на правилата, на които стартира за независимост, за взаимност и за равни благоприятни условия.

Ще ви кажа пред какво предизвикателство са изправени България, Европа и българският народен интерес в тези дни и за какво се изисква тази младежка сила в Европа да се сплоти и да търсим съидейници. Тези дни Европа ще вземе решение за по този начин наречения " пакет за подвижност " и това е избор и за България дали ще защитим националния си интерес или още веднъж ще бъдем послушните, които ще се задоволим с едно " мон шери " или " скъпи Бойко ". Колко коства това " мон шери " - да заличиш цялостен транспортен отрасъл на една страна. Вчера, в Народното събрание нашите съперници споделиха: " Днес държавното управление и Бойко Борисов пишат историята ". Добре. Ако държавното управление и Бойко Борисов през днешния ден защитят българския народен интерес и спрат този дискриминационен и неправдив " пакет за подвижност ", аз ще съм първата, която ще го поздрави и ще му стисне ръката, само че се колебая. Те пропуснаха тъкмо тази опция, за която ви апелирам - търсете съидейници. Българското държавно управление пропусна времето, в което можеше да се обърне към румънското, гръцкото, полското, испанското и португалското държавни управления, да откри съидейници и да отстоява дела. Не единствено българска национална, а европейската идея за равни благоприятни условия.



Ще ви върна една година обратно. Помните ли преди една година беше акцията за парламентарните избори. Тогава казахме: " Не желаеме да ни продавате второ качество храна, тъй като не сме второ качество народ в Европа ". Помните ли каква лавина опетняване се изля върху Българска социалистическа партия, по какъв начин бяхме наричани " антиевропейци ", " хора, които желаеме да извадим България от европейското и бъдеще ". Цялата акция се концентрира върху това. Помните ли преди една година, когато казахме: " Ние желаеме да сме равни на другите Европейски нации, не желаеме да сме задния двор на Европа ". Така скочиха десните, че даже доведоха господин Лопез от Европа да се изправи в акцията пред българския народ и да каже: " Не гласувайте за Българска социалистическа партия, тъй като Европа няма да ги поддържа ". Вижте какво се случва след една година. Днес Европейска комисия приема наставления срещу двойните стандарти в храните. Днес всички европейски водачи, еврокомисари и министър председатели, на общи конгреси се събират, с цел да вземат решение по какъв начин да спрат двойния стандарт в храните. Българският и европейските омбудсмани заседават по този въпрос. Вижте през днешния ден по какъв начин се изричат европейските водачи за това дали да бъдем страни на две скорости и на три в Европа. Нашето изречение: " Не желаеме да бъдем задния двор на Европа и желаеме да сме равни с другите европейски нации ", през днешния ден придобива измерение " Не на Европа на две скорости ".

Защо ви връщам към тези дни - с цел да ви дам кураж, да ви дам храброст. Не се опасявайте да бъдете първи! Върху вас ще се изсипе доста негативизъм, ще ви хулят, ще чуете и ще прочетете за себе си неща, които в никакъв случай не сте си и помисляли, че са ви се случвали. Не се огъвайте! Продължавайте! Важното е, че след време тези, които са ви хулили, ще ви последват, а вие сте били първите. Пожелавам ви смелостта да бъдете водачи на България и на Европа ", сподели водачът на партията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР