Обръщение от спешните медици към българския народ и управляващите:Министерство на

...
Обръщение от спешните медици към българския народ и управляващите:Министерство на
Коментари Харесай

С кърваво писмо спешните медици призоваха министъра да отмени разхлабването на мерките

 Обръщение от незабавните медици към българския народ и ръководещите:

Министерство на здравеопазването регистрира, ден преди разхлабването на противоепидемичните ограничения, за един ден 5176 новозаразени /ръст с 679човека/, 155 умряли, 9811 приети в болница.

Всички тези индикатори сочат още веднъж растеж на болни и усложнени пациенти, които ние би трябвало да диагностицираме, лекуваме, транспортираме и хоспитализираме. Колкото повече са инфектираните, толкоз повече ще е броят на усложнените пациенти по време на и след коронавирус инфекцията.

Това е непостижимо за нашата войска от 300 мобилни екипа,160 филиала за незабавна помощ и към 40 незабавни отделения на територията на страната. Много от сътрудниците ни се разболяха и се постанова да осигуряваме графика с изключителни наряди.

Ние сме на ръба на опциите си и заявяваме, че отхвърляме да носим отговорност за закъснялата и несъответстваща на потребностите на пациентите ни незабавна помощ. Ние желаеме пациентите ни да получават своевременна и равнопоставена незабавна здравна помощ, само че нямаме веществен и човешки запас, който да отговори на растежа на инфектираните.

Вината за закъсненията на мобилните ни екипи и лутането по лечебните заведения, закъснелите или неосъществени хоспитализации е на ръководещите, които не осигуриха съответни на растежа на епидемията противоепидемични ограничения и своевременна всеобща имунизация на популацията.

Призоваваме министъра на опазването на здравето неотложно да анулира заповедта за разхлабване на противоепидемичните ограничения от 1.04.2021, тъй като считаме, че тя е подигравка с труда на всички медици на първа линия и опасност за избавяне живота на нашите пациенти!

Д-р Десислава Кателиева

Председател на Националната асоциация на работещите в Спешната здравна помощ
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР