Обръщение към председателите на парламентите на европейските държави, касаещи газопровода

...
Обръщение към председателите на парламентите на европейските държави, касаещи газопровода
Коментари Харесай

Литва, Латвия и Полша отново се обявиха срещу Северен поток 2


Обръщение към ръководителите на парламентите на европейските страни, касаещи газопровода „ Северен поток 2 “ е подписано в неделя в кабинета на представителя на литовския парламент, се споделя в известие Викторс Пранкетис

„ Председателите на Литва, Латвия и Полша желаят от Народното събрание на европейските страни да влезе в дейна полемика, от която зависи запазването на прозрачността на енергийния пазар на Европейски Съюз “, се споделя в известието.

По думите на ръководителя на литовския сейм (парламент) „ газопроводът „ Северен поток 2 “ се показва като търговски план, само че безспорно това е политически инструмент, ориентиран към зависимостта на Европейски Съюз от един източник на сила – от Русия “, цитира пресслужбата Пранкетис. Той твърди също по този начин, че газопроводът „ Северен поток 2 “ е геополитически план, „ учреден на политическо решение за отхвърли от преноса на газ през Украйна, назовавайки тези потоци през „ Северен поток 2 “.

Проектът за газопровода планува строителство на две тръби с общ потенциал от 55 милиарда куб м газ годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР