Обработката на протоколите от секционните комисии приключи, съобщи председателят на

...
Обработката на протоколите от секционните комисии приключи, съобщи председателят на
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС води във Варна с 30,7 на сто от гласовете

Обработката на протоколите от секционните комисии завърши, заяви ръководителят на Районната изборна комисия във Варна Велин Жеков. Активността в района е малко над 40 %. Тя е идентична с тази от ноември 2021 година, когато е била 39,69 на 100, съобщи Българска телеграфна агенция.

Водач в района е ГЕРБ-СДС с 30,7 на 100 поддръжка от гласоподавателите. В съпоставяне с ноември 2021 година обединението усъвършенства резултатите си с близо 3 %.

За " Продължаваме промяната " своя избор са дали 21,48 на 100 от гласоподавателите във Варненско. На предходните избори за партията са дали своят вот над 29 % от хората с право на глас в района.

В Трети изборен многомандатен регион трета политическа мощ е " Възраждане " с 13,24 на 100 от гласовете. Партията усилва двойно резултатите си спрямо ноември 2021 година.

За " Българска социалистическа партия за България " своя избор са дали 7,3 на 100 от гласоподавателите. Подкрепата за обединението е намаляла с към % спрямо предходните парламентарни избори.

Повишава резултатите си обединението " Демократична България - обединяване ". Вчера за нея са дали своят вот малко над 7 на 100 от гласоподавателите в региона, при 5,8 % през ноември.

За Движение за права и свободи са 5,48 % от бюлетините във Варненско. Движението е нараснало с към % поддръжката си спрямо предходните избори.

" Български напредък " във Варненско са избрали към 4,8 на 100 от гласоподавателите. Бариерата за влизане в Народното събрание в Трети многомандатен регион минава и " ИТН ". За тази партия са дали своят вот малко над 4,2 на 100 от гласоподавателите, при 10,7 % на изборите през ноември.

Двойно са се усили гласоподавателите, които не поддържат никого. Вчера подобен избор са създали 5716 души, до момента в който през ноември те са били 2314.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР