Оборудват с най-съвременното и последно поколение медицинска апаратура "Комплексен онкологичен

...
Оборудват с най-съвременното и последно поколение медицинска апаратура "Комплексен онкологичен
Коментари Харесай

Оборудват с последно поколение медицинска апаратура онкологичен център в Бургас

Оборудват с най-съвременното и последно потомство здравна инсталация "Комплексен онкологичен център - Бургас ". Апаратите за хибридна образна диагностика PET/CT и SPECT/CT към този момент дойдоха и сега се инсталират в най-новата постройка - Корпус 3 на бургаското лечебно заведение, която е проектирана особено за тях във връзка с отбраната от радиоактивност.

С монтирането на новата техника КОЦ-Бургас ще се трансформира в най-модерният център за диагностика и лекуване в България.

Новите апарати ще обезпечат оптимални условия за диагностика, лекуване и следващо наблюдаване на този вид болести.
5

С тази модерна здравна инсталация бургазлии ще получават най-хубавите сега условия за диагностика и лекуване на едно. Това значи, че към този момент няма да им се постанова да пътуват до далечни лечебни заведения. Проф. доктор Христо Бозов - Управител на Комплексен Онкологичен Център – Бургас, доктор Петко Дочев - шеф на отделението по лъчелечение и Николай Муткуров - шеф "Лаборатория Клинична дозиметрия " към Отделение по лъчелечение описаха, че новите апарати ще могат по едно и също време в цялото човешко тяло да дефинират къде има туморен развой, какъв брой е увеличен и по какъв начин да се излекува.

Апаратурата, която с марка SIEMENS и преди да бъде пусната в употреба един месец ще се правят тествания с Агенцията по нуклеарно контролиране.

Днес в КОЦ - Бургас дойде и модерния 5 D скенер, който също ще бъде инсталиран и тестван, преди въвеждането му в употреба. Така през август новият и оборудван с съвременна инсталация Корпус на здравното заведение ще бъде подготвен да посрещне първите пациенти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР