Обобщение Горещата тема е сигурността Напълно сме готови за председателството

...
Обобщение Горещата тема е сигурността Напълно сме готови за председателството
Коментари Харесай

България е готова за председателството на ЕС

Обобщение

Горещата тематика е сигурността

Напълно сме подготвени за председателството на Европейски Съюз. Това съобщи министър Лиляна Павлова пред Българска национална телевизия на 5 януари. Започваме председателството с високо вдигната летва, сподели още тя.От първия ден на необятния спор през миналите 6 месеца, еволюирахме до това какво действително може да създадем, сподели Лиляна Павлова.

Много са въпросите. по които ще работим - първият и доста значим е дабатът за бъдещето на Европа, бюджетът на Европа и бъдещата кохезионна политика. Най-горещият картоф е тематиката миграция и сигурност, уточни тя. Дадохме мното значима поръчка че българското председателство ще бъде балканско председателство, уточни още министър Павлова. Може да сме най-бедни, жигосани като най-корумпираните, само че може да променим това факсимиле за нас, сподели тя.
Депутати приканиха Тереза Мей да остане в общия европейски пазар

Междувременно 20 английски депутати в Европейския парламент приканиха премиера Тереза Мей да остане в общия европейски пазар. Междупартийната група съобщи, че с напускането му Англия ще стане по-бедна, а на гласоподавателите би трябвало да бъде даден късмет да премислят Брекзит.

Тереза Мей бе призована да промени курса и да търси цялостно участие в общия европейски пазар и митнически съюз от междупартийната група, която включва и трима депутати от Консервативната партия. В писмо депутатите излагат провокациите освен към премиера, само че и към водача на лейбъристите Джеръми Корбин за взимане на верните решения.

 „ Най-добрият метод за обезпечаване на английския разцвет е да останем покрай Европа, в общия пазар и митническия съюз, и да осигурим договорка, която резервира позициите ни “, се споделя в писмото. Депутатите в Брюксел също така акцентират, че напускането на Европейски Съюз значи отричане от мястото на върха на Европа, което ще направи Англия по-скоро „ реализатор, а не определящ разпоредбите на играта “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР