Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното

...
Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното
Коментари Харесай

Русия сключи сделка с Беларус за разполагане на тактически ядрени оръжия

Обобщаваме по-важните събития, свързани с войната в Украйна през последното денонощие.

Русия подписа договорка с Беларус за разполагане на тактически нуклеарни оръжия на нейна територия, заяви президентът на страната Владимир Путин в събота. Подобен ход няма да наруши споразуменията за неразпространение на нуклеарно оръжие, сподели Путин, добавяйки, че Съединените щати са разположили нуклеарни оръжия на територията на европейските си съдружници.

С лед известието на Москва, министерството на защитата на Съединени американски щати съобщи, че няма индикации Русия да се готви да употребява нуклеарно оръжие.
Зам.-министърът на защитата на Украйна прикани украинците да не  издават военни секрети
Заместник-министърът на защитата на Украйна Хана Малиар прикани украинците да не разискват намерено детайлности за идната атака на страната.

„ В излъчвания онлайн не задавайте въпроси на специалисти [в духа на] „ по какъв начин върви контранастъплението? “, не пишете блогове или изявления по тази тематика и не обсъждайте обществено военните проекти на нашата войска въобще. Имаме един стратегически проект – да освободим всички наши територии. А що се отнася до детайлностите – това е военна загадка “, написа Малиар.
Дългата и мъчителна борба за Бахмут продължава
Русия е стреляла по пункт за доставка на филантропична помощ в град Херсон в събота. Ранени са двама цивилни, настояват украинските военни.

Главният пълководец на украинската войска съобщи, че неговите сили отблъскват съветските войски в дългата и мъчителна борба за град Бахмут. Отделно, английското министерство на защитата съобщи, че траялата месеци съветска офанзива против града е спряла, основно вследствие на тежките загуби на войски. Британското военно разузнаване добавя, че Русия наподобява минава към отбранителна тактика в Източна Украйна, съобщи Асошиейтед прес.
Съединени американски щати и Канада против властническите режими
Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и канадският министър председател Джъстин Трюдо демонстрираха единен фронт против властническите режими. Байдън посети канадската столица дни откакто водачите на Китай и Русия организираха среща на върха в Москва. Ройтерс заяви, че изображенията на Байдън и Трюдо, стоящи един до различен в Отава в петък, до момента в който афишират съглашения за полупроводници и миграция, съставляват контрапункт на сцената в Москва преди дни.
Русия помилва 5000 някогашни нарушители
Повече от 5000 някогашни нарушители са били помилвани, откакто са завършили договорите си да се бият в съветската наемническа група „ Вагнер “ против Украйна. Това заяви създателят на групата Евгений Пригожин.

„ Вагнер “, в началото формирана от закалени в борби ветерани от съветските въоръжени сили, пое доста по-видна роля във войната в Украйна. Особено, откакто съветската войска претърпя серия от унизителни провали през предходната година, оповестява Ройтерс.
Забрана за активността на Международния углавен съд
Председателят на съветския парламент предложи да се забрани активността на Международния углавен съд (МНС), откакто съдът издаде заповед за арест на съветския президент Владимир Путин, обвинявайки го във военни закононарушения.

Вячеслав Володин, съдружник на Путин, сподели в събота, че съветското законодателство би трябвало да бъде изменено, с цел да забрани всяка активност на МНС в Русия и да накаже всеки, който дава „ помощ и поддръжка “ на съда.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР