Обновеният браузър включва блокер на проследяващи тракериБраузърът Opera е станал

...
Обновеният браузър включва блокер на проследяващи тракериБраузърът Opera е станал
Коментари Харесай

Opera става с 20% по-бърз, с повишена поверителност

Обновеният браузър включва блокер на проследяващи тракери

Браузърът Opera е станал освен по-безопасен и по-бърз, само че и по-функционален (снимка: Opera)

Разработчиците на браузъра Opera оповестиха за редица нововъведения в своя артикул, ориентирани към повишение на скоростта на сърфиране в уеб и анонимността на потребителите.

Една от характерностите на актуализирания браузър е съществуването на вграден блокер на тракери за следене на държанието на потребителите в интернет, които се употребяват от доста уеб сайтове. Блокерът прави взаимоотношението с уеб пространството по-сигурно.

Потребителите получават опция независимо да избират какви данни са подготвени да споделят със уеб страниците. Ограничението на тракерите способства и за доста повишение на скоростта на сърфиране с Opera.

Функцията за блокиране на тракери може да бъде задействана в менюто за конфигурация на уеб браузъра. След активирането й, съответната иконка под формата на щит се демонстрира в адресната лента на браузъра – при кликване върху нея потребителят може да види информация за броя на блокираните тракери. Функцията може да се деактивира за обособени уеб сайтове.

Браузърът Opera включва блокер на проследяващи тракери (снимка: Opera)

Блокерът се базира на технология EasyPrivacy Tracking Protection List, която автоматизирано открива добре познати скриптове на тракери, след което ги блокира. Използването на тази функционалност форсира зареждането на уеб страниците приблизително с 20%.

Opera е станал освен по-безопасен и по-бърз, само че и по-функционален. Така да вземем за пример, скрийншот функционалността разрешава събаряне на моментни фотоси от уеб страниците и последващото им редактиране непосредствено в прозорец на браузъра. Сега разработчиците са добавили нови функционалности към този инструмент.

При кликване върху иконката на камерата, потребителят може да резервира страницата като PDF файл или да направи екранна фотография в цялостен размер. Освен това може да изберете единствено част от страницата, да направи екранна фотография и да я редактира. Подобрени са инструментите за размиване и изобразяване, а скрийншот функционалността прибавя благоприятни условия за проникване на текст, селфи или емоджи.

Инструментът за екранни фотоси в Opera е доста усъвършенстван (снимка: Opera)

Opera предлага на своите консуматори безвъзмезден и безграничен VPN, който не съхранява логове. Повече от 3 години браузърът развива функционалността за скриване на местоположението и действителния IP адрес при сърфиране. Активирането на тази функционалност допуска основаване на предпазена връзка през едно от местата, където Opera има сървъри. Подобен метод може доста да увеличи равнището на дискретност при взаимоотношение с уеб уеб сайтове.

Освен това браузърният VPN се явява добра отбрана при работа в публични Wi-Fi мрежи, защото не разрешава на „ трети страни ” да виждат уеб страниците, които посещава потребителят.

Даунлоуд: Opera
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР