Обмислят онлайн кампания за ползите от ваксинирането срещу коронавирусАктуалната епидемична

...
Обмислят онлайн кампания за ползите от ваксинирането срещу коронавирусАктуалната епидемична
Коментари Харесай

Доброволци на БЧК ще помагат на болниците в Русе при ръст на заболеваемостта от Ковид

Обмислят онлайн акция за изгодите от имунизирането против ковид

Актуалната епидемиологична конюнктура в района и опцията за привличане на доброволци за справяне при усложняване на ковид-ситуацията разискаха регионалният шеф Анатоли Станев и шефът на БЧК в Русе Антоанета Ябанозова, оповестиха от пресцентъра на Областна администрация - Русе.

Засега сходна мярка в района не се постанова, само че в случай че заболеваемостта продължи да се повишава може да се наложи доброволци да се притекат на помощ на личния състав в лечебните заведения.

По последни данни заболеваемостта на 14-дневна база в района е 980 души на 100 000. Припомняме, че за последните 24 часа бе регистриран и безспорен връх по брой инфектирани в региона – 294. При нужда биха могли да се обезпечат и места за настаняване на доброволците. Те ще бъдат снабдени с персонални защитни средства от най-голям клас, а също ще получат и всичко належащо за осъществяване на активността си.

Двамата разискаха и започването на бъдеща осведомителна акция, отдадена на по-добрата осведоменост по отношение на болестта и изгодите от имунизациите. На този стадий се възнамерява тя да се организира онлайн.

В срещата участваха още основният секретар на администрацията Симеон Иванов, Павлин Петров от БЧК и специалисти от институцията.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР