Обменяме иновативни лечения с АвстрияНаши млади медици ще бъдат обучавани

...
Обменяме иновативни лечения с АвстрияНаши млади медици ще бъдат обучавани
Коментари Харесай

Наши лекари на спецкурсове в топ клиники в ЕС

Обменяме новаторски лекувания с Австрия


Наши млади медици ще бъдат обучавани гратис във водещи клиники в Европейския съюз. Това става допустимо, откакто Столичната лекарска гилдия реши да заделя в допълнение средства във фонд “Лекарска взаимопомощ ”. За задачата е разкрита стратегия за изпращане на лекари за спомагателна подготовка.
 Д-р Асен Меджидиев, ръководител на съсловната организация Д-р Асен Меджидиев, ръководител на съсловната организация
“Проведохме работна среща с ръководителите на лечебни заведения, на която бе изразена цялостната поддръжка да създадем този фонд ”, разяснява пред “Труд ” доктор Асен Меджидиев, ръководител на Столичната гилдия на Българския лекарски съюз и началник на отделението “Уши, нос и гърло ” към УМБАЛСМ “Н.Й.Пирогов ”. Мениджърите на болничните заведения ще дефинират в кои посоки имат нужда да се развиват младите експерти. А те, от своя страна, ще съблюдават етичната норма след приключен спецкурс да останат да работят в съответното поделение. Във фонда ще се включат и със свои дарения самите болнични шефове. Неправителствени организации също ще поддържат самодейността, към този момент имаме извършени работни срещи, означи доктор Меджидиев. По този метод пациенти от България ще могат да се оперират на място тук и по този начин ще се спестят разноски по престояване, следоперативен интервал и възобновяване и така нататък

Още идната седмица двама български лекари – детски хирурзи ще изкарат едномесечно образование в клиники към Медицинския университет в Берн, Швейцария. Издръжката по време на профилирания курс е напълно за сметка на Софийската лекарска гилдия. Двама млади лекари, които бяха отличени по време на годишните награди на съсловната организация, също ще получат като премия квалификационен курс в чужбина.

От своя страна, наши лечебни заведения също ще дават новаторски курсове на лекуване на медици от други страни.

“Проблеми с фрагментите в опазването на здравето има освен в България, а и в страни като Италия и Германия и това бе измежду главните акценти на неотдавнашен конгрес в Брюксел на FEMS (Европейската федерация на лекарите на заплата, б.р.) ”, акцентира още ръководителят на Столичната лекарска гилдия доктор Меджидиев. Клиники в Пирогов, Военномедицинска академия, пловдивската болница “Св. Георги ”, както и Медицинските университети във Върна, Плевен и София, също ще вършат образования на непознати медици от страни на Европейския съюз. Вече се водят диалози за продан на медицински фрагменти и новаторски лекувания с клиники от Австрия, Кипър и Белгия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР