Областта на генеративния изкуствен интелект (AI) стана много популярна след

...
Областта на генеративния изкуствен интелект (AI) стана много популярна след
Коментари Харесай

Попитаха Google Bard за цената на Биткойн – ето какво каза

Областта на генеративния изкуствен интелект (AI) стана доста известна след стартирането на ChatGPT. Последното приложение на Гугъл, Bard, е пробна AI система с мощни благоприятни условия за обработка на езика.

Тя откри приложение в областта на криптовалутите, където се употребява за генериране на евентуални ценови придвижвания за разнообразни цифрови активи.

Наскоро попитаха Bard да предвижда евентуалната цена на Биткойн (BTC) до края на 2023 година Чатботът акцентира присъщата компликация при точното установяване на цената на Биткойн заради зависимостта ѝ от фактори като световния стопански климат.

Въпреки това AI системата показа както мечи, по този начин и бичи прогнози въз основа на прозренията на специалисти от промишлеността:

Освен това Bard показа забележителни ценови прогнози за края на 2023 година от известни институции и платформи.

Например, CoinPriceForecast прави оценка цената на Биткойн на $35,085, Finder.com – на $35,459, а крипто борсата Binance – на $26,364.

Важно е да се означи, че Биткойн към момента е в развой на възобновяване от мечия пазар през 2022 година, по време на който означи забележителен спад от близо 70% от историческия си връх.

Bard посочи и два основни фактора, които оказват въздействие върху цената на BTC. Първо, положението на стопанската система играе решаваща роля, защото процъфтяващата стопанска система нормално предизвиква вложителите да одобряват по-рискови активи като Биткойн.

Второ, институционалното приемане на Биткойн се смята за значимо. Чатботът на Гугъл изясни, че нарасналият интерес от страна на институционалните вложители има капацитета да увеличи цените.

Освен това Бард призна въздействието на главната технология на Биткойн върху цената му, защото напредъкът в обвързваните технологии прави потреблението на Биткойн по-достъпно и комфортно.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР