Областно пътно управление – Смолян стартира четири обществени поръчки за

...
Областно пътно управление – Смолян стартира четири обществени поръчки за
Коментари Харесай

До 22 август се подават оферти за проектирането на ремонта на над 111 км планински пътища в област Смолян

Областно пътно ръководство – Смолян започва четири публични поръчки за разработване на механически планове за главен ремонт на над 111 км второкласни и третокласни републикански пътища в област Смолян. Сред тях са трасето от язовир Доспат до гр. Девин и пътят за Националната астрономическа обсерватория в Рожен. Кандидатите могат да подават офертите си до 22 август 2022 година

В първата социална поръчка е включено изработването на механически план за ремонт на 31,5 км от пътя II-86 Соколовци – Смолян – Средногорци (от км 94+200 до км 125+727). Второкласното трасе е главната пътна артерия в област Смолян и по него минава главният тежкотоварен трафик. Отсечката минава през 9 обитаеми места в планински терен. Участъкът е ремонтиран главно през 2010 година Индикативната стойност на поръчката за разработване на техническия план е 629 740 лева без Данък добавена стойност, а срокът за осъществяване е 90 дни.

Другата социална поръчка е за проектирането на главен ремонт на 46,3 км от път III-197 Доспат – Борино – Тешел – Девин (от км 41+900 до км 88+177). Това е секторът от региона на язовир „ Доспат “ до разклона за кв. „ Настан “ на родопския град Девин, който е на над 1200 метра надморската височина. Третокласният път е единствената директна връзка сред областите Смолян и Благоевград. Той е с значимо значение и за развиването на туризма в района, защото по него се обезпечава достъп до „ Ягодинската пещера “ и пещерата „ Дяволско гърло “, както и до с. Триград и Триградското ждрело. По трасето, което се възнамерява да се ремонтира, са открити 8 места с компрометирани скални откоси, както и 4 сектора, на които е належащо слагане на защитни мрежи за обезопасяване на скалните откоси. Техническият план за ремонт следва да планува укрепването им. Последният ремонт на пътя е преди повече от 20 години. Прогнозната стойност на поръчката е 925 540 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 90 дни.

Следващата поръчка е за планиране на ремонт на 29,6 км от пътя III-8683 Чокманово – Смилян – Арда – Горна Арда (от км 0+000 до км 29+650). Отсечката е единствената пътна връзка на шестте обитаеми места, през които минава: Чокманово, Смилян, Могилица, Бяла река, Арда и Горна Арда. Пътят не е ремонтиран повече от 20 години. Индикативната стойност на поръчката за изработването на техническия план е 593 000 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 90 дни.

Четвъртата социална поръчка е за проектирането на главен ремонт на пътя до Националната астрономическа обсерватория (НАО) в Рожен (път III-8612). Отсечката е с дължина 3,6 км и стартира от кръстовището с пътя III-861 и приключва при обсерваторията. Пътят е ремонтиран преди повече от 35 години. Прогнозната стойност на поръчката за планиране на ремонта е 72 600 лева без Данък добавена стойност, а срокът е 60 дни.

Изработването на техническия план е първата и наложителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия план по-късно ще се дефинират съответните строително-монтажни действия, цената и срокът им за осъществяване. След това ще се разгласят тръжни процедури по Закон за обществените поръчки за избор на реализатори на нужните ремонтни действия, както и на строителен контрол.

*Източник: www.api.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР