Областно пътно управление – Плевен стартира обществени поръчки за изработване

...
Областно пътно управление – Плевен стартира обществени поръчки за изработване
Коментари Харесай

Обявени са обществени поръчки за ремонт на 52 км третокласни пътища в област Плевен

Областно пътно ръководство – Плевен започва публични поръчки за разработване на механически планове за главен ремонт на близо 52 км третокласни пътища в региона. Срокът за подаване на офертите е 21 октомври 2022 година

Едната социална поръчка е за разработване на механически план за главен ремонт на 11,7 км от третокласния път III-301 Козар Белене – Асеновци.Прогнозната стойност на поръчката е 234 600 лева без Данък добавена стойност. Участъкът, очакван за ремонт, минава през с. Козар Белене и гр. Левски. Трасето свързва обитаемоте места в община Левски в област Плевен с община Летница в област Ловеч и с естествения феномен „ Крушунски водопади “. Срокът за осъществяване на проектантските работи е 60 календарни дни, който стартира от датата на подписване на контракта и включва единствено времето за планиране. Изпълнението на плановите работи ще се извърши в три междинни стадия.

Другата социална поръчка е за планиране на главен ремонт на 30,2 км от третокласния път III-3005 Ясен – Катунец. Индикативната стойност на поръчката е 604 000 лева без Данък добавена стойност. Участъкът, очакван за ремонт, минава през 7 обитаеми места: Ясен, Дисевица, Търнене, Градина, Петърница, Бъркач и Беглеж. Срокът за осъществяване на проектантските работи е 90 календарни дни.

Третата социална поръчка е за планиране на ремонта на 9,7 км от път III-3006 Радомирци – Червен бряг. Прогнозната стойност на поръчката е 194 440 лева без Данък добавена стойност. Участъкът е съществена пътна връзка на обитаемоте места в община Червен бряг с първокласния път I-3 Бяла-Ботевград и от там с направлението София – Плевен – Русе. В правата е записано свлачище преди началото на гр. Червен бряг, на което през предходната година общината извърши укрепителни и възстановителни работи, в това число и реорганизация на пътното платно в сектор с дължина 550 м, който е изключен от плановата разработка. Срокът за разработване на техническия план е 60 календарни дни, разграничен в три междинни стадия.

Изработването на техническия план е първата и наложителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия план по-късно ще се дефинират съответните строително-монтажни работи, цената и срокът им за осъществяване.

Целта на публичните поръчки е да се обезпечи планова подготвеност за цялостна рехабилитация на пътните сектори и реорганизация на пътното платно. Предвидени са местни поправки, замяна на асфалтова настилка, възстановяване на отводняването на пътното платно посредством възобновяване на банкетите, канавките и водостоците.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР